5 weetjes over de bananenplant

De bananenplant behoort op het moment tot één van de meest populaire kamerplanten.

Guido van Loon 25 Maart 2022

Niet zo gek, want met zijn grote groene bladeren is het een eyecatcher in ieder interieur. Daarnaast is het ook nog eens een ontzettend interessante plant met veel karakteristieke eigenschappen. Wil je meer weten over jouw bananenplant? Lees dan snel de 5 weetjes over deze plant in dit artikel!

Verbeterde luchtkwaliteit

Het is algemeen bekend dat planten zorgen voor een goede luchtkwaliteit, maar bij de bananenplant is dit zeker het geval! De grote bladeren van de plant produceren veel zuurstof en zorgen er ook nog eens voor dat de lucht gezuiverd wordt. Dus naast dat dit een erg mooie plant is, is hij ook nog eens erg goed voor je gezondheid. Overweeg ook eens om de bananenplant in de slaapkamer neer te zetten voor een verbeterde nachtrust!

Juiste verzorging

Wat betreft de verzorging van de bananenplant is het goed om te weten dat hij erg veel water nodig heeft. Door de grote bladeren verdampt de bananenplant veel vocht en daarom zal hij wel vaak water nodig hebben. Houd de grond vochtig; het is dan ook aan te raden om de plant zo’n twee keer per week water te geven. Geef ook weer niet te veel water, want wanneer de wortels in het water blijven staan kan er schimmelvorming optreden.

Verschillende soorten

Over de hele wereld zijn veel verschillende soorten van de bananenplant te vinden. Hij is dan ook onder verschillende namen bekend. Zo kun je de plant ook Musa, bananenboom of dwergbanaan noemen. De meest populaire soort van de bananenplant is toch wel de Musa Dwarf Cavendish. Je kunt bijvoorbeeld bij Make a Jungle ontzettend mooie exemplaren hiervan kopen. De Cavendish is een echte toevoeging aan je interieur en inmiddels in veel Nederlandse huiskamers te vinden.

Echte bananen

De bananenplant vindt zijn oorsprong in het tropisch regenwoud en daar groeien er dan ook echte bananen aan de plant. Maar wist je dat je, met veel geluk, ook bananen aan jouw banenplant kunt verwachten? Het klimaat moet dan wel helemaal perfect zijn, waardoor de plant goed tot z’n recht komt.

Balkon of terras

Het leuke aan een bananenplant is ook dat je hem best een tijdje buiten neer kunt zetten. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een snelle manier om jouw terras of balkon een botanische uitstraling te geven? Verplaats dan je bananenplant eens van binnen naar buiten. De plant zal de zonnestralen wel kunnen waarderen! Zet hem echter niet te lang in de zon, want dit is dan weer niet goed voor de bladeren.

Extra tip: trakteer de bananenplant – als die toch buiten staat – eens op een lekkere douche met de plantenspuit. Daar houdt de plant zeker van!

Reacties