Notre Monde: bohemian luxe op Maison&Objet en IMM

Binnenkort vind je de dienbladen, spiegels en meubels van Notre Monde terug op IMM Cologne en M&O Paris.

10 Januari 2019

De creaties van ontwerpster Dawn Sweitzer zorgen voor wat 'bohemian luxe' in elk interieur. Een preview. 

Unieke dienbladen

 

 Notre Monde onderscheidt zich van de rest met hun authentieke dienbladen. En dat kan je letterlijk nemen: elk design wordt door Dawn, het creatieve brein achter het bedrijf, ontworpen. Vervolgens worden ze op traditionele wijze met de hand gedrukt, dus elk dienblad heeft iets unieks.

Overigens zijn ze zo gemaakt dat je er ook nog eens mee kan puzzelen. Ze passen werkelijk als puzzelstukjes in elk interieur.

Layered Dots is inmiddels een klassieker als het aankomt op de dienbladen. De verschillende groottes, kleuren en lagen zorgen voor een aangename visuele afwisseling.

De Wabi Sabi collectie werd ontworpen met natuur en reizen in het achterhoofd. Blauwe lucht, hoge bergen, zand, ... De combinatie van deze natuurelementen creëert rust in ieders hoofd.

De Half Moon-collectie daarentegen is opvallender door het lijnen- en kleurenspel, afgewerkt met luxueuze bladgouden randen.

 Even typerend voor Notre Monde is hun kleurgebruik. Je zal nooit zomaar een simpel en neutraal pallet terugvinden in hun collecties. En ook met de vorm van hun meubels wordt geëxperimenteerd. Weg met rond en vierkant: meer geometrie, meer vreugde!

Van een kobaltblauwe zetel tot opvallende bijzettafeltjes en salontafels met gouden randen: Notre Monde creëert bohemian statement pieces voor elk interieur.

En hoe maak je een ruimte beter 'af' dan met plantjes? Mooi gestapeld en uitgestald in de gouden Phyllis planter, voor die extra luxueuze toets. De wereld van Notre Monde is er één vol unieke wonders.

Over Notre Monde

NOTRE MONDE werd opgericht door de Amerikaanse Dawn Sweitzer in 1997. Geïnspireerd door de natuur en verre reizen, creëert zij stuk voor stuk unieke en functionele interieurobjecten, gaande van dienbladen over spiegels tot meubels. 

Elke NOTRE MONDE print wordt tot op de dag van vandaag ontworpen door Dawn en vervolgens met de hand gemaakt. Dit uitzonderlijke proces draagt bij aan de unieke kwaliteit en authenticiteit van het merk. Sinds 2013 werkt NOTRE MONDE nauw samen met Belgisch meubelmerk Ethnicraft voor de productie. 

www.notremonde.com

Reacties