Een Bohemian woonstijl in 6 simpele stappen

Als je dol bent op exotische prints, mooie kleuren, rijke materialen in combinatie met een beetje vintage, dan is de bohemian woonstijl zeker iets voor jou.

Guido van Loon 24 April 2021

Met een aantal simpele stappen laten wij jou zien hoe je deze stijl toepast in het interieur.

1. Uit je comfortzone

De bohemian woonstijl heeft geen regels, alles mag en kan. Dit is daarom ook echt een stijl voor iemand met durf en die anders wil zijn. Kies helemaal voor jezelf en wijk eens uit naar totaal iets anders. Verzamel spullen om je heen die jij mooi vindt. Je hoeft er daarbij geen rekening mee te houden of het wel zal matchen met de rest. Je kunt eindeloos combineren. Mix bijvoorbeeld een velours fauteuil met strakke verlichting. Dat mix en match gevoel past juist helemaal bij Bohemian.

2. Kleuren

Kleur is een een bindende factor. Laat daarom één of twee kleuren op meerdere plekken terugkomen om toch een beetje rust en herkenbaarheid te creëren. Donkere tinten zoals zwart, donkergroen- of blauw tinten zijn heel geschikt, net als warme specerijkleuren zoals okergeel, oranje of bruin. Met de boho stijl kun je alle kanten uit en mag je los gaan met kleur. Begin klein en voeg wat kleuraccenten toe met behulp van accessoires. Of ga voor groots en kies voor gekleurde meubels en muren. Een gekleurde bank kopen is bijvoorbeeld een uitstekend begin. Aan de andere kant zorgen de kleuren roze, oranje, turquoise en geel weer voor een vrolijke ibiza-sfeer. Binnen Bohemian kun je dus nog steeds verschillende kanten op.

3. Een luxe uitstraling

Kies voor rijke materialen met een hoge aaibaarheidsfactor, zoals zacht fluweel, geborduurde kussens en een wollen handgeknoopte wanddecoratie. Natuurlijk hout, rotan en bamboe spelen een hoofdrol als het om de meubels gaat en zorgen voor die tropische, zomerse vibe. Gecombineerd met geglazuurd keramiek en fonkelend gouden of messing woonitems zet je die luxe hotelsfeer neer.

  

4. Persoonlijke touch

Een persoonlijke touch aan je interieur geven is super belangrijk. Door eigen keuzes te maken, onderscheid je je van anderen. Hierdoor zal het interieur uniek en eigen worden.
Spullen met een verhaal, die echt jouw als persoon omschrijven. Het onderdeel ‘persoonlijke touch, zorgt vaak ook meteen voor leuke vintage items. Denk aan de kast van oma, de salontafel van je ouders of een oude dekenkist. Ook zelfgemaakte meubels passen perfect. Deze spullen verdienen het om in de spotlights te staan en zet ze daarom op een mooi plekje naar waar ze helemaal tot hun recht komen.

5. Het Midden-Oosten

Hier een daar een item uit het Midden-Oosten doet de Bohemian woonstijl goed. Dit geeft echt dat extische gevoel en heeft een vintage uitstraling. Een perzisch vloerkleed, mooie Arabische lampen of een oosters behang met print maken het helemaal af. Hierin kun je natuurlijk zo ver gaan als je zelf wil.

6. De natuurlijk naar binnen halen

We hebben nog één laatste tip voor je. Voor het extra excotische en natuurgevoel kun je in huis veel bloemen, planten en dieren terug laten komen. Geen opgezette dieren hoor, dat past niet zo goed. Maar een behang met excotische bloemen en paradijsvogels zal echt een uitgesproken en leuke toevoeging zijn. Hetzelfde geldt voor droogbloemen of kussen met een dierenprint bijvoorbeeld.


Reacties