Genieten van dagelijks tafelen

met Amici van Alessi en designstudio Big Game

01 Juni 2018


Amici is een praktische bestekset voor dagelijkse tafeltaferelen. Bij een eerste aanblik lijkt dit bestek eenvoudig en basic. Laat dat nu net zijn waar Alessi en de Zwitserse designstudio BIG GAME naar streefden. De details vertellen iets anders.. Bij het ontwerpen van Amici werd er tot in de puntjes aandacht besteed aan het design en gebruiksvriendelijkheid. Want eten dat is genieten en met het juiste bestek kan deze dagelijkse ervaring enkel lekkerder worden. Dankzij Alessi’s ongeëvenaarde kennis en vaardigheid in staalbewerking kreeg deze bestekset een uitzonderlijk karakter.

Het geometrisch uiterlijk en stalen lichaam laten het bestek spelen met licht waardoor een reflectieve glinstering ontstaat. Deze toegevoegde waarde is niet enkel knap maar brengt ook warmte aan tafel; ideaal om te genieten met vrienden en familie.

In 1982 was Achille Castiglioni de eerste designer die samen met Alessi een bestekcollectie ontwiep. Amici door Big Game kan nu toegevoegd worden aan de vele succesvolle samenwerkingen met designers en architecten die daarop volgden.

Designstudio BIG GAME

Na de lancering van de multifunctionele Cargo box creëerde BIG GAME met Elric Petit, Augustine Scott de Martinville en Grégoire Jeanmonod hun tweede project met Alessi; Amici.

 

De designers kozen voor kenmerkende handgrepen. Gedurfd en robuust. De onregelmatige oppervlakten van het bestek creëren licht en een levendige reflectie; het wordt ongetwijfeld een gesprekonderwerp aan tafel.

De collectie bestaat uit 13 verschillende items in 18/10 stainless steel.

Tafellepel – 19 cm
Tafelvork – 19,2 cm
Tafelmes – 22 cm
Dessertvork – 16,5 cm
Dessertmes – 18,5 cm
Hors-d'oeuvre vork – 13 cm
Koffielepel – 11 cm
Theelepeltje - 13 cm
Serveerlepel – 24 cm
Serveervork – 24 cm
Saladetableau - 24 cm
Taartschep – 25 cm
Botermes – 13 cm

Prijzen

De bestekset bestaat uit zes tafellepels, vorken, messen en koffielepeltjes in 18/10 stainless steel. De prijs hiervoor is 210 euro.

Reacties