Foto: 2022/Je-keuken-vullen-doe-je-aan-de-hand-van-deze-tips.jpg

Je keuken vullen doe je aan de hand van deze tips!

De keuken is één van de meest belangrijke ruimtes. Hier wordt namelijk het eten klaargemaakt dat ervoor moet zorgen dat de gezinsleden de dag doorkomen.

Guido van Loon

Het is dan ook belangrijk dat je de keuken op de juiste manier kunt gebruiken. Hoe beter jouw keuken ingericht is, hoe fijner het gebruik van de keuken ook zal zijn. Ben jij benieuwd welke spullen er niet in jouw keuken mogen ontbreken? Lees dan snel verder. In deze blog lichten we namelijk enkele van deze spullen toe!

Pannen

In een keuken dient gekookt te kunnen worden. Hier heb je uiteraard verschillende pannen voor nodig. Nu kunnen we natuurlijk niet voor jou bepalen welk soort pannen jij nodig hebt, dit verschilt namelijk per gezin. Wel kunnen we je vertellen welke pannen je in ieder geval moet hebben. Deze zijn in iedere keuken essentieel om fatsoenlijk te kunnen koken. De pannen die in geen enkele keuken mogen ontbreken zijn koekenpannen, steelpannen, wokpannen kookpannen en soeppannen. Als je op het internet gaat zoeken zul je ongetwijfeld nog tal van pannen tegenkomen, maar over het algemeen kun je hetgeen waar je deze pan voor nodig zou hebben ook wel uitvoeren in een van de vijf eerder genoemde pannen!

Besteklade

Het vullen van de besteklade is misschien wel een van de belangrijkste aspecten als het gaat om het vullen van de keuken. Er dient immers altijd voldoende bestek aanwezig te zijn als het eten geserveerd wordt. Voor een kok kan het namelijk ontzettend frustrerend zijn om te zien dat het eten koud wordt omdat er nog bestek afgewassen dient te worden. We raden je over het algemeen hierin aan om drie stuks bestek per maaltijd per gezinslid aan te houden. Heb je bijvoorbeeld een gezin van vier, waarvan iedereen ‘s ochtends een mes gebruikt, twee mensen tijdens de lunch twee messen gebruiken en iedereen ‘s avonds opnieuw een mes gebruikt? Dan moet je het over het algemeen redden met 30 messen in de besteklade. Het leuke van het vullen van de besteklade is dat dit je ontzettend veel opties geeft. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor klassiek, zilver, maar ook voor gekleurd bestek. De mogelijkheden zijn dus eindeloos!

Kookgerei

Om te kunnen koken dien je natuurlijk over verschillend kookgerei te beschikken. Denk hierbij aan keukenmessen om groenten en vlees te snijden, of aan een spatel om het eten mee te bereiden in de pan. Het is hierin met name belangrijk dat je veel verschillende stukken kookgerei hebt. Zo kun je gemakkelijk alle denkbare gerechten klaarmaken. Waar het met bestek is aan te raden om meerdere stukken van één voorwerp in huis te hebben, is dit bij kookgerei over het algemeen niet zo. Na het koken kun je het stuk kookgerei namelijk gemakkelijk afwassen en de dag erna opnieuw gebruiken. Bij het bestek ben je al gauw veel langer aan het afwassen omdat je meerdere stukken bestek moet afwassen. Van het kookgerei heb je er over het algemeen maar één gebruikt dus het met de hand afwassen wordt al een stuk voor de hand liggender.

 

 

Reacties