Foto: iphone-6s

4 x Wooninspiratie voor op je telefoon

Voor liefhebbers van interieur is het een feestje: een nieuw huis inrichten of een metamorfose van je huidige woning.

Er zijn prachtige magazines voor inspiratie en ook het internet loopt over van originele beelden, tutorials en woonideeën. Maar gebruik je ook weleens je mobiel? Downloadtips: 4 te gekke apps voor wooninspiratie!

Pinterest

We kennen allemaal Pinterest. De website waar je uren op door kunt brengen zonder je te vervelen. Ze hebben ook een app! Pak je tablet of die nieuwe iPhone 6S erbij en scroll eindeloos langs foto’s van designer banken, van leuke DIY-projecten en tips om een kleine ruimte praktisch én modern in te richten. Deze applicatie is ingericht voor het ultieme gebruikersgemak. Maak moodboards en deel eigen foto’s. Eén ding is zeker: de tijd vliegt voorbij en voor je het weet is je telefoon leeg, maar zit je hoofd vol nieuwe ideeën.

Home Design 3D

Deze applicatie heeft wel wat weg van The Sims. Maak een 3D-design van je huis en in een paar swipes leg je een vloer, verf je de muren en kan het leukste moment van start gaan: het inrichten. Het is zelfs mogelijk om de tuin aan te pakken. Ben je klaar? Dan plaats je je ontwerp gewoon op DropBox. Zit je zonder internet? De app heeft ook een offline modus.

Houzz Interior Design Ideas

Volgens CNN is dit de ‘Wikipedia’ van interieurvormgeving en bevat deze app alles wat je nodig hebt om je droominterieur samen te stellen. Pas op: dit programma bevat meer dan 8 miljoen foto’s dus de kans is aanwezig dat de inspiratie je teveel wordt. Een leuke bijkomstigheid is de mogelijkheid om contact te leggen met professionals op het gebied van meubels, architecten en met aannemers.

MagicPlan

Architecten en designers weten hoe lag het kan duren om een accurate plattegrond van een ruimte te maken. Met de camera op je telefoon of tablet maakt MagicPlan het je wel heel makkelijk! Met foto’s die jij van de ruimte maakt, tekent de app een plattegrond. Plaats de afmetingen erbij voor de correcte schaal en kies de meubels die bij jou passen. Het aanbod is waanzinnig!

Reacties