Arlo Video Doorbell

Met deze slimme deurbel van Arlo houd je eenvoudig de voordeur in de gaten. Als iemand aanbelt, start de deurbel direct een videogesprek met jouw telefoon. De deurbel werkt op een accu, je bevestigt de deurbel daardoor overal. Verder krijg je notificaties in de activiteitszones die jij instelt.

Getest door:

Even voorstellen...

Ik ben heel benieuwd naar deze slimme deurbel. Tot nu toe heb ik deze stap nog nooit gezet, terwijl ik wel al verschillende slimme apparaten in huis heb. Ik heb dergelijke deurbellen al bij diverse mensen om me heen gezien, die er erg tevreden over zijn. Dus dit lijkt me een mooie toevoeging.

De installatie

Altijd even een spannend momentje; het installeren van een apparaat. En bij een slim apparaat is het installeren één ding maar vervolgens moet je het apparaat nog toevoegen op je wifi-netwerk. Bij deze Arlo deurbel ging dat eigenlijk erg eenvoudig: je downloadt de Arlo app, zoekt de deurbel op en je wordt via de app compleet door het installatieproces geloodst. De deurbel wordt geüpdatet, je krijgt instructies en tips hoe je het beste kunt ophangen en dergelijke. Geen enkel probleem.

Deurbel ophangen

Vervolgens heb ik de deurbel opgehangen. Dit ging prima. Ik heb een extra plaatje gebruikt zodat de deurbel in een wat schuinere hoek hangt. Omdat er bij mij toch nog 2 stroomdraadjes van mijn oude deurbel uit het kozijn staken, heb ik deze deurbel ook op de stroom aangesloten. Dit houdt in dat de accu van de deurbel wordt opgeladen. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je de bel ook zo ophangen, maar dan moet je eens in de zoveel tijd je accu opladen. Hiervoor is een snoertje meegeleverd. Ik weet niet hoe lang zo'n accu meegaat, maar ik hoor van mensen om mij heen dat een dergelijke accu vaak maanden meegaat.

Extra personen toevoegen

Het in de app toevoegen van de telefoon van mijn partner, zodat zij ook de meldingen krijgt was wat lastiger. Er moet toestemming verleend worden van de 'hoofdgebruiker' (ik dus) en dan moet de ander een account aanmaken. Dit ging niet direct goed. Ergens ging er een aantal keer wat mis, waardoor mijn partner geen toegang kreeg tot de deurbel. Dit heeft even geduurd, maar na een aantal keer proberen is het uiteindelijk gelukt. Op zich staat wel goed aangegeven in de app wat je moet doen, maar bij ons lukte dit niet direct. Maar uiteindelijk werkt dit ook prima. Mijn partner krijgt nu ook meldingen op haar telefoon.

Extra gong

Bij het pakket zat ook een extra gong. In eerste instantie verwachtte ik die niet nodig te hebben omdat ik de bel op mijn huidige gong heb aangesloten maar na een paar weken ben ik toch blij dat ik hem heb. Mijn reguliere gong doet het namelijk op de één of andere manier niet zo goed met deze bel. Voor mijn gevoel heb ik alles goed aangesloten, de eerste weken werkte alles ook goed, maar de laatste tijd valt het geluid soms weg. Ik heb de batterij in mijn oorspronkelijke gong al vervangen, maar dat lijkt niet het probleem te zijn. De losse gong komt dus goed van pas en deze werkt perfect. Je stopt hem in het stopcontact, installeert hem in de app en klaar. In de app kun je verder kiezen of je deze gong of de mechanische wilt gebruiken en wat de tijd moet zijn die tussen het drukken op de bel en het luiden van de gong moet zitten. Het geluid van de gong is prima en je kunt kiezen uit een aantal melodieën.

Beeld en geluid

De beeld- en geluidkwaliteit vind ik erg goed; scherp en helder. Wat fijn is, is dat je ook een gebied kunt instellen waarop hij moet gaan opnemen. De opnames kun je terugkijken in de app, maar je kunt ook praten met iemand op het moment dat hij of zij aanbelt. Je hebt wel een abonnement nodig om de beelden op te kunnen slaan. De eerste drie maanden is gratis en daar zitten wij nu nog in.

Conclusie

Ik ben zeer tevreden over deze deurbel. Eenvoudig te installeren, prima beeld en geluid. App is goed en duidelijk. Minpunt vind ik dat je een abonnement moet afsluiten om de beelden op te slaan, al is het ook weer niet erg duur (3 euro per maand). Daarnaast was het lastig een extra persoon toe te voegen en werkt mijn mechanische gong niet heel goed, maar dat kan ook aan mijn specifieke situatie liggen. Al met al een prima deurbel.

Reacties