Profielfoto van Niko Nederland
Niko Nederland
Schorsweg 4, 8171 ME VAASSEN
maandag
Op afspraak -
dinsdag
Op afspraak -
woensdag
Op afspraak -
donderdag
Op afspraak -
vrijdag
Op afspraak -
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Maak je woning zomerklaar!

Of je nu nog midden in de verbouwingen zit of met een beperkt budget aan de slag wil met je huurwoning, deze tips & tricks frissen je huis op!

Update 1: Breng kleur in huis

Groots aanpakken? 

Wil je met een likje verf aan de slag, maar twijfel je nog over de kleur? Witte interieurs maken plaats voor diepe aardse tinten. De trendkleuren van 2021 bestaan uit bordeaux en koper maar ook groentinten zoals saliegroen en turquoise zijn helemaal in. Ten slotte maakt ook de kleur geel een opvallende comeback.

Liever een subtiele update? 

Vind je het allemaal net iets te spannend voor je woonkamer, schilder dan een onverwachte ruimte zoals je badkamer of wc in één van deze trendkleuren voor een optimistisch en fris gevoel! Kleur kan echter ook in de details zitten.

Zo zet een kleurrijke schakelaar de puntjes op de i in je interieur. In de trend van het nieuwe kleurenpalet zit je goed met de Niko Intense in kleuren bronze & dark brown of de Niko Original greige. Mag het net iets opvallender dan bieden de Niko Pure natural red, alu gold of champagne steel een kleurrijke touch aan je interieur.

Ontdek de afwerkingen

Update 2: Speel met contrasten

Groots aanpakken? 

Los van de nieuwe tinten zien we dat de verfafwerking alsmaar belangrijker wordt. We zien enerzijds een combinatie van verschillende afwerkingen in verrassende situaties zoals een matte kalkverf op de muren die wordt doorgetrokken op het plafond en houtwerk. Anderzijds ook ruimtes waarbij alles - van de deuren tot zelfs de vensterbank - in dezelfde tint geschilderd wordt maar waar dan gespeeld wordt met verschillende afwerkingen. Denk bijvoorbeeld aan satijnglans op de muren en hoogglans op het houtwerk.

Liever een subtiele update? 

Ook deze trend kan je subtiel toepassen door te experimenteren met verschillende accessoires. Terracotta schalen, rieten manden, bouclé stoffen in contrast met glas, natuursteen of metaal geven bijvoorbeeld een mooie spanning.

Er zijn ook verschillende Niko schakelaars die een genuanceerd structuur contrast kunnen creëren. Zo komen de zwarte afwerkingen van Niko in verschillende stijlen en texturen, maar allemaal even tijdloos! Van mat zwart, tot hoogglanzend en ruwe bakeliet.

Ontdek de zwarte afwerkingen

Update 3: de natuur aan je voeten

Groots aanpakken?

Investeer in een urban jungle! Bij deze trend is het aan te raden om voor kamerplanten te kiezen die geen bloemen hebben, maar alleen groen blad. Op deze manier kan je heel veel verschillende soorten planten combineren. Als je eenmaal planten gaat kopen is het belangrijk om rekening te houden met de lichtinval en vochtigheidsgraad in elke ruimte van je woning. Zo stem jij je urban jungle af op de behoeften van elke plant.

Liever een subtiele update?

Indien je beperkt bent in ruimte kan je je groen ook altijd inlijsten. Denk aan een gedroogd verjaardagsboeket maar ook bladeren van kamerplanten zoals de philodendron doen het prima achter glas. Met de Niko Pure bamboo schakelaars heb je ook een klein stukje natuur in je woning.

Zo zorgen de Niko Pure bamboo en dark bamboo met hun authentieke en natuurlijke materiaal voor een extra gezellige touch in jouw interieur.

Ontdek de afwerkingen

Zoek je nog meer inspiratie? 

Bekijk dan onze Instagram pagina voor de laatste nieuwe interieur trends of sla aan het pinnen op onze Niko Pinterest.