Profielfoto van Niko Nederland
Niko Nederland
Schorsweg 4, 8171 ME VAASSEN
maandag
Op afspraak -
dinsdag
Op afspraak -
woensdag
Op afspraak -
donderdag
Op afspraak -
vrijdag
Op afspraak -
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Weg met de winterdip

De dagen zijn koud, donker en kort, niets om vrolijk van te worden. Vrees jij ook voor een winterdip? Niko helpt je er doorheen.

Word het zonnetje in huis
Je hebt het vast al vaak gehoord: de zon is ontzettend belangrijk voor ons algemeen welbevinden. In zonlicht zit namelijk vitamine D, wat een grote invloed heeft op je weerstand en je humeur. In de winter zijn er heel wat minder uren daglicht, waarbij dat licht ook nog eens minder intens is. Hierdoor worden we somber en slaperig.

Wat nu? Ofwel trotseer je de kou om toch zeker 20 minuten natuurlijk zonlicht op te doen, ofwel boots je dat licht na met een kunstmatige bron. Zo bestaan er optische systemen vol kleine led-lampjes waarvan de frequentie exact overeenkomt met die van zonlicht.

Wanneer de avond valt is het een goed idee om over te schakelen op sfeerverlichting, zodat je verlichting aansluit bij de activiteit die je doet. Met Niko Digital black roep je een vooringestelde sfeer en verlichting op dankzij een simpele beweging.

Zo hoef je nooit meer verschillende lampen aan- en uit te zetten om de juiste balans terug te vinden. Het gedimde licht laat de aanmaak van het slaaphormoon toe, zodat je volledig tot rust komt.

Meer over Digital black

Verbeter je slaapkwaliteit
Gezonde lucht is cruciaal voor een goede nachtrust. Af en toe een raam openzetten is geen slecht idee en ook kamerplanten kunnen de luchtkwaliteit verbeteren. Voor een grotere impact is een luchtzuiveraar dan weer je beste optie.

Maar hoe weet je nu of je luchtkwaliteit oké is? Bij nieuwbouwprojecten is het mogelijk om een koppeling te maken tussen de nieuwe Renson Healthbox 3.0 en Niko Home Control.

Deze ventilatie-unit brengt je via Niko Home Control op de hoogte als de luchtkwaliteit en het ventilatieniveau in je woning niet optimaal zijn, waarbij het systeem zelfs automatisch bijstuurt.

Bekijk al onze partners 

Omarm je ochtendritueel
Alle begin is moeilijk, dus misschien sta je niet te springen om een nieuwe ochtendroutine. En toch kan het wonderen doen voor je gemoedsrust.

Onze tip? Roep de hulp in van huisautomatisering en maak het jezelf een stuk gemakkelijker. Zo word je op het geplande uur gewekt met je favoriete muziek of radiozender door de boxen en een zacht, warm licht, in plaats van dat brute alarm. En tegen dat jij uit bed rolt is de badkamer al voorverwarmd, dankzij de slimme thermostaat.

Hoe de dag er verder uit kan zien met home automation lees je hier.

Voorkom dagelijkse zorgen
In de winter heb je sneller last van kleine irritaties. Daarom is het belangrijk om jezelf zoveel mogelijk te ontzorgen thuis. Technologie kan hierbij veel voordelen opleveren… maar kan soms ook een keerzijde hebben. Denk aan toenemende (keuze)stress en technofobie. Zeker oudere generaties ervaren veel stress bij de introductie van nieuwe toestellen.

Bij Niko focussen we ons op producten die echt een meerwaarde bieden voor je thuis. Gebruiksvriendelijke en intuïtieve producten zoals Niko Home Control.

Zulke producten dragen bij aan een slim huis dat aanvoelt wat jij op dat moment nodig hebt, en de juiste sfeer en rust creëert. Een huis dat zorgt voor gemoedsrust, ingesteld zoals jij dat wil.

Ontdek de voordelen