Foto: 000Sandra/000-SietskeZwart-groene-kneusjes-box-planten-plant-plants-buitenbeetje-tweede-kans.jpg

Hou je van planten? Adopteer dan deze schattige Groene Kneusjes

Voor een zacht prijsje koop je een doos vol met kneusjes die met wat liefde en aandacht prachtige planten worden!

Sandra van Koningshoven

Zijn we te kritisch?

Op school leren we het al: iedereen is gelijk en iedereen verdient liefde en aandacht. Maar waarom zijn we dan zo kritisch als het om producten gaat? Als het er niet gaaf en glanzend uit ziet, kopen we het vaak niet. Waarom eigenlijk? Dat komt doordat ons brein ons in de maling neemt: als iets er niet uitziet als ‘normaal’, dan is er vast iets mis mee. En dat is natuurlijk helemaal niet waar.

Buitenbeentjes zijn net zo perfect

Albert Heijn heeft daar wat leuks op gevonden. Daar kun je tegenwoordig ‘buitenbeentjes’ kopen: groente en fruit dat niet de perfecte vorm heeft en dus afwijkt van de standaard. Ik koop die altijd. Want een courgette met een rare vorm smaakt net zo lekker als die perfect gevormde die ernaast ligt. En hij is nog goedkoper ook!

Plantje.nl-groene-kneusjes-box-planten-plant-plants-buitenbeetje-tweede-kans

Geef Kneusjes ook een kans

En ik vond vandaag nog zoiets leuks. Bij Plantje.nl kun je namelijk de Groene Kneusjes Box bestellen. Dat is een doos vol met plantjes die niet goed of mooi genoeg zijn om in winkels te verkopen. Plantje.nl vindt het zonde om deze kneusjes in de groenbak te gooien. Daarom kun je ze bij hen voor een heel aardig prijsje kopen. 

Leuke verrassing

Je bestelt bij hen dus een doos vol met planten die bij je thuis wordt bezorgd. Welke plantjes je krijgt, kunnen ze van tevoren niet zeggen. Dat is afhankelijk van welke soorten ze kunnen onderscheppen. Maar dat maakt het wat mij betreft alleen maar nog leuker: dan is het ook nog eens een leuke verrassing!

Maak deze plantjes blij

In de Box zitten planten met een waarde van ongeveer vijftig tot zestig euro en jij betaalt er maar € 17,50 voor. Mooie deal dus. De plantjes zijn natuurlijk wel een beetje kneuzig, maar net zo aardig en vrij van ongedierte. En ze kunnen nog een lang en mooi leven tegemoet, zeker als jij goed voor ze zorgt. Dat willen ze natuurlijk dolgraag!

Ik ga meteen een doos bestellen! Geef jij deze Groene Kneusjes ook een eerlijke kans?

Nog meer groen!

Deze planten kun je heel makkelijk stekken

Vier toffe vetplantjes om zelf te haken

Stekken met de Monstera, Pilea en het Chinees Lantaarnplantje

 

--- Illustratie: Sietske Zwart ---

Reacties