Foto: 2021/kiezen-voor-kunstplant.jpg

5 redenen om voor een kunstplant te kiezen

Planten fleuren iedere woonkamer helemaal op. Het is echter niet altijd even praktisch om een plant in huis te hebben.

Guido van Loon

Misschien heb je een drukke levensstijl waardoor het er vaak bij inschiet om planten water te geven. Iedere plant heeft ook weer een aparte verzorging nodig. Veel zonlicht, halfschaduw, elke week water of juist een beetje iedere dag. Het kost tijd en energie om een plant goed te verzorgen, en niet iedereen heeft dat. Gelukkig bieden een kunstplanten uitkomst om toch te kunnen genieten van een mooi stukje groen in huis. Maar waarom zou je kiezen voor een kunstplant? Hier zijn de 5 voordelen op een rijtje gezet waarom de kunstplanten de perfecte toevoeging zijn aan jouw interieur.

1. Niet van echt te onderscheiden

Denk je bij kunstplanten aan die neppe, stoffige plastic plant die al 10 jaar op kantoor staat? Zet dat beeld maar uit je hoofd, want tegenwoordig zien kunstplanten er levensecht uit! Kijk bijvoorbeeld bij Easyplants voor een leuk potplantje of een tropische kamerplant. Door moderne technologieën is het mogelijk om veel detail aan te brengen en wordt er gebruik gemaakt van hoogwaardig materiaal. Hierdoor wordt een heel realistisch effect gecreëerd!

2. Past in een drukke levensstijl

We hebben het vaak al druk zat. Werk, ons sociaal leven, sporten en het huishouden zorgen ervoor dat we genoeg andere prioriteiten hebben dan planten onderhouden. Wanneer je niet vaak thuis bent, zijn kunstplanten ideaal. Ze gaan niet dood, dus je hebt er altijd plezier van. Om de zoveel tijd even een doekje eroverheen, en ze zijn weer zo goed als nieuw!

3. Fleur elk donker hoekje op met een kunstplant

Heb je een hoekje in je kamer waar je moeilijk bij kan? Met een kunstplant breng je net wat meer sfeer en huiselijkheid in je woning. Doordat je de kunstplant van een afstandje kunt bewonderen, valt het minder op dat het een kunstplant is. Daarnaast kunnen bepaalde planten heel slecht in donkere hoeken gezet worden waardoor ze snel sterven. Met een kunstplant hoef je je hier echter geen zorgen om te maken!

4. Wanneer je geen groene vingers hebt

Wie houdt er nu niet van mooie planten? Ze zien er prachtig uit en zijn in alle vormen en maten te verkrijgen. Hoewel iedereen de schoonheid kan waarderen, heeft lang niet iedereen de groene vingers om planten te verzorgen. Met een kunstplant heb je dus wel de lusten, maar niet de lasten van een groene superheld in huis. Of je er nu gewoon geen interesse in hebt, of altijd de planten vergeet te verzorgen, met kunstplanten zet je ze neer en heb je er verder geen omkijken meer naar.

5. Veilig voor huisdieren

Heb je een hond of kat in huis? Veel planten zijn giftig, waardoor ze je viervoeter behoorlijk ziek kunnen maken. Het kan lastig zijn om je huisdieren af te leren om van de planten te eten, je let er ten slotte niet heel de dag op. Met kunstplanten van Easyflora weet je in ieder geval zeker dat je hond of kat veilig thuis is wanneer jij er niet bent.

Reacties