Hoe planten je interieur gezelliger maken

Gezelligheid is een typisch Nederlands woord, maar de invulling ervan is universeel: een plek waar je je thuis voelt en waar je het naar je zin hebt.

12 Januari 2021

Vaak is dat samen met andere mensen, maar als het gaat om je interieur kun je ook prima gezelschap hebben van planten. Die maken je inrichting namelijk een stuk gezelliger, als je het goed aanpakt. In dit artikel geven we je drie redenen waarom planten aan je interieur een flinke portie gezelligheid toevoegen.

1. Ze zorgen voor kleur

Bij planten denk je al snel aan de kleur groen en dat is ook terecht. De bladeren van verreweg de meeste kamerplanten zijn groen. Maar ook andere kleuren komen voor, wat een leuke afwisseling is. Denk ook vooral aan de bloemen die tijdens de bloeiperiode in de plant verschijnen, want die zijn er in alle kleuren van de regenboog.

Vooral op het werk is een beetje kleur en groen wel welkom. Daarom worden planten op de werkplek vaak ingezet om deze reden. Zeg nu zelf: zo’n flinke plant met zijn groene bladeren en kleurige bloemen is toch veel gezelliger om naar te kijken dan een saaie muur?

2. Je gaat ze waarderen

Aan het begin vind je het misschien maar irritant dat je eraan moet denken om je kamerplanten te verzorgen. Wat dat betreft zijn het net huisdieren. Maar net als bij een hond of een goudvis duurt het niet lang voordat je gehecht bent aan je plant. En dan ben je al snel blij dat je de planten niet elke dag hoeft uit te laten…

In veel kantoren waar een grote kamerplant staat, zoals een palm of bananenplant, krijgt deze een naam en wordt zo écht onderdeel van het kantoor. Dat is toch wel de hoogste vorm van waardering, nietwaar? Een schema voor het water geven en overige verzorging voor kantoorplanten is heel normaal. Je groene vrienden zijn dan ook al snel ingeburgerd.

3. Ze vormen één geheel met je interieur

Het kan natuurlijk gebeuren dat een kamerplant na een tijdje niet meer goed gedijt in jouw interieur. Je zult merken dat je een plant ook daadwerkelijk mist als hij er niet meer is. Zo gehecht raak je dus aan je groene (en kleurige) gezelschap. Wedden dat je snel een nieuwe plant koopt ter vervanging?

Door de afmetingen en kleur zijn planten bovendien erg geschikt als onderdeel van je inrichting. Je houdt er rekening mee in het totaalplaatje. Het ontbreken van planten zie je dan ook al snel als ongezellig. Reden genoeg dus om lekker door te blijven variëren met kamerplanten in je inrichting!

Reacties