De populairste kamerplanten in 2020

Wist je dat planten goed zijn voor je gezondheid? Veel mensen denken dat planten alleen versiering zijn maar groene beplanting kan ook erg gezond zijn.

Guido van Loon 18 November 2019

Allereerst zijn planten goed voor je afweersysteem. Het verlaagt onder meer je cortisolgehalte en werken daarnaast ook stressverlagend. Naast dat het veel lichamelijke voordelen heeft, maken planten je natuurlijk ook hartstikke blij. Vanuit een groot onderzoek is gebleken, dat mensen die wonen in een groene omgeving (vol planten, bomen, tuinen en parken) gelukkiger zijn dan personen die niet in zo’n omgeving wonen. Om het nieuwe jaar goed te starten, heb ik de populairste kamerplanten voor je uitgezocht!

Bloeiende kamerplanten

Bloeiende kamerplanten zijn er in alle soorten en maten en ideaal om jouw kamer een fijne boost te geven. Deze planten zijn populair doordat je ze ook in verschillende kleuren kunt vinden. Planten brengen jouw woning tot leven en daarom heb ik wat mooie kamerplanten voor je uitgezocht. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Orchidee of een felgekleurde Bromelia om jouw woonkamer een mooie uitstraling geven. Daarnaast is de Campanula ook een fantastische plant. Een plant met een frisse uitstraling met merendeels blauwe, paarse en witte kleuren en heeft klokvormige bloemen. Zo maak je je huis pas écht gezellig!

Hangplanten

Er zijn ontelbaar veel manieren om hangplanten op te hangen en ze staan altijd leuk in het interieur. Je kunt bijvoorbeeld wat hangplanten kopen en voor de ramen hangen, maar ook in de keuken of slaapkamer staan deze planten prachtig. Planten staan niet alleen mooi, maar zorgen ook voor zuivering van de lucht. We krijgen tegenwoordig meer te maken met droge lucht en weinig zuurstof wat kan leiden tot klachten. Planten zijn hiervoor de ideale oplossing. Een mooie hangplant is bijvoorbeeld de Lipstickplant ‘rasta’. De plant heeft de naam te danken aan de rode bloemen en bladeren die lijken op dreadlocks. Een echte blikvanger in huis. Een andere eyecatcher in huis is de Anthurium. Je kunt de Anthurium kopen bij diverse tuincentra’s en kun je herkennen aan gekleurde schutbladeren en een vrolijke kolf. Ook wel de Flamingoplant genoemd. Een andere plant die jouw huis gezellig kan maken is de volle hangplant Tradescantia. De bladeren van deze plant worden vaak paars of roze rood, de bladeren hebben vele verschillende kleuren wat deze plant erg bijzonder maakt.

Cactussen en vetplanten

Een druk leven of niet, cactussen en vetplanten kun je altijd in huis nemen. Deze exoten zijn geschikt voor een binnenklimaat en hebben weinig aandacht nodig. Een gezellige en mooie winter cactus is bijvoorbeeld de Lidcactus. In de winter ontpopt deze exoot zich tot een mooie cactus met felle bloemen. Een kleurrijk verschijnsel in je huis. Een ander mooi verschijnsel is de Mistletoe Cactus. Deze heeft een gebrek aan stekels en wordt in Nederland ook vaak gebruikt als hangplant. Deze kan meer dan een meter lang worden en houdt van veel licht. De kamertemperatuur in ons land is ideaal om deze planten tot leven te houden. Planten zijn een verrijking in je woning, dus start je jaar goed met wat zuiverende kamerplanten voor een portie extra energie in de koude wintermaanden.

Reacties