Fit de zomer in: 6 x de beste fitnessapparatuur voor thuis

Met deze fitnessapparaten kun je heerlijk sporten en ga je straks mooi en slank de zomer in. Lekker relaxed vanuit je eigen huis. 

Sandra van Koningshoven 04 April 2019

Bikini-tijd!

De zon schijnt zo af en toe weer en die kilootjes van de feestdagen zijn nog steeds niet verdwenen. Om straks weer lekker in je vel - en je bikini - te zitten, kun je natuurlijk op je dieet gaan letten. Maar alleen daarmee red je het niet. Sporten is superbelangrijk voor een sterk en gezond lijf en dat doe je bij voorkeur drie keer in de week.

De sportschool is geen feestje

Drie keer in de week naar de sportschool? Ik hoor je al zuchten. Dat kan ik me voorstellen, want het is nu eenmaal niet altijd even leuk in de sportschool: je favoriete apparaten zijn meestal bezet en het is vaak gewoon vervelend druk. Zeker in deze maanden. En daarbij heb je gewoon niet altijd zin om de deur uit te gaan na een drukke dag. Maar ja, die kilo’s gaan niet vanzelf weg, dus je zult een andere manier moeten vinden. Wat dacht je van lekker thuis sporten? Dat is lekker makkelijk, altijd dichtbij en heerlijk rustig.

Met deze 6 apparaten maak je van thuis sporten wél een feestje! 

Crosstrainer

Als je weinig tijd hebt en in één keer alles wilt trainen, is een crosstrainer het allerbeste apparaat. Je armen, benen en romp zijn namelijk de hele sessie tegelijk in beweging. Al je spieren worden soepel, je verbrandt calorieën en je conditie krijgt ook gelijk een boost.

bron-fitshop- thuis-sporten-fitness-apparaat-yoga-dumbbells-crosstrainer-buikspieren-koptelefoon-bron-hr21nutricion

foto: fitshop

Bokszak en handschoenen

Dit is mijn absolute favoriet, want boksen is ontzettend goed voor je. Ik maak er zelf altijd een soort circuitje van: lekker pittig muziekje aan en dan een kwartier lang, 30 seconden intensief boksen afwisselen met squatten en buikspieroefeningen. Je bokst als het ware de dag van je af, de bouwt conditie op en je traint je armen, buik en benen. Heerlijk!

bron-amazon-thuis-sporten-fitness-apparaat-yoga-dumbbells-crosstrainer-buikspieren-koptelefoon

foto: amazon

Dumbbells

Deze jongens nemen weinig ruimte in beslag en kun je voor eindeloos veel oefeningen gebruiken. Ik gebruik ze zelf om mijn biceps en triceps (dáág slappe onderarmen!) te trainen. Maar je kunt ze ook inzetten als extra gewicht bij squats of rug- en schouderoefeningen. Dumbbells zijn te koop vanaf 0,5 tot wel 60 kilo. Of in een set. Je kunt dus zelf kijken welk gewicht het best bij je past. Maar let op: altijd blijven opbouwen, voor het beste resultaat.

bron-wallmart-thuis-sporten-fitness-apparaat-yoga-dumbbells-crosstrainer-buikspieren-koptelefoon

foto: wallmart

Buikspierapparaat

Als je het lastig vindt om ‘droge’ buikspieroefeningen te doen omdat je je nek dan teveel belast, is dit apparaat een must. Als je een beetje creatief bent, kun je er namelijk eindeloos veel verschillende buikspieroefeningen mee doen. En hij neemt ook eens heel weinig ruimte in beslag, want je kunt hem gewoon inklappen. Toppertje dus!

bron-gorillasports-thuis-sporten-fitness-apparaat-yoga-dumbbells-crosstrainer-buikspieren-koptelefoon
foto: gorillasports

Yogamat

Yoga is voor iedereen geschikt en dat is er meteen al zo fijn aan. Yoga is goed voor je lichaam én je geest: je wordt soepeler, je wordt sterker, je ademhaling wordt beter en je ontspant je drukke hoofd. Supergoed voor je dus. Je kunt online heel veel verschillende yoga oefeningen vinden, dus het enige wat jij hoeft te doen is een fijne zachte yogamat kopen.

bron-stylecraze-thuis-sporten-fitness-apparaat-yoga-dumbbells-crosstrainer-buikspieren-koptelefoon

foto: stylecraze

Draadloze koptelefoon

Een must voor lekker sporten is natuurlijk goede muziek. En die muziek mag best een beetje hard staan toch? Om je buren te vriend te houden, raad ik je dan aan om een koptelefoon te dragen. Draadloos natuurlijk, want zo’n snoer is natuurlijk niet handig als je lekker vrij wilt bewegen. Lenette van ons Thuisgetest team testte laatst JBL Sport Wireless Train Koptelefoon. Lees haar review hier!

bron-JBL- thuis-sporten-fitness-apparaat-yoga-dumbbells-crosstrainer-buikspieren-koptelefoon
foto: JBL

Lekker thuis sporten hoeft dus helemaal niet duur te zijn of veel ruimte in beslag te nemen. Welke fitnessapparaten heb jij in huis staan?

Reacties