Samsung Galaxy Fit

De Samsung Galaxy Fit biedt je de mogelijkheid om meer dan 90+ work outs te tracken, biedt wellness features zoals ademhalings begeleidingen. Ook meet hij constant je hartslag en kan hij je slaap volgen. Lees verder voor een uitgebreide review over deze fitness tracker.

Getest door:

Even voorstellen...

Hoi! Mijn naam is Jaimy, ik ben 18 jaar en ik woon in Krommenie. Ik vind het erg belangrijk om gezond en fit te leven en daarom leek het mij erg leuk om deze Galaxy Fit te testen!

Makkelijk te koppelen

De Galaxy Fit is erg makkelijk te koppelen aan je mobiel. Zelf heb ik een iPhone maar dit was geen enkel probleem. Je moet de app 'Galaxy Fit' downloaden en daarin kan je de fitnessstracker koppelen. Dit is zo gedaan. In deze zelfde app kan je ook de widgets in de fitnesstracker aanpassen, wijzerplaten en welke meldingen je ook ontvangt op de Galaxy Fit. Het tracken van trainingen doet de Galaxy Fit erg goed. Ook worden de trainingen goed herkent, als ik wandel ziet de Fit dat, maar ook als ik fiets of aan het hardlopen ben. Het meten van slaap ging ook heel goed. Op de tracker zelf zie je het aantal uur dat je hebt geslapen en met behulp van de Samsung Health app kan je ook zien wanneer je in diepe slaap, REM slaap of lichte slaap was. Dit werkte erg goed. Wat wel tegenvalt is de hartslagmeter. De hartslagmeter zou constant de hartslag moeten meten maar dit gebeurt helaas niet. Sterker nog volgens de Fit had ik helemaal geen hartslag! Ik had even gemaild en het bleek dat ik een pre-productie model had gekregen. Samsung heeft meteen een nieuwe gestuurd en deze zou dan wel constant mijn hartslag moeten meten. Maar helaas wordt de hartslag niet constant gemeten.

Hoe zit hij?

De Galaxy Fit is erg licht, hierdoor voel je het niet heel erg zitten. Ik had de band een keer iets strakker om mijn pols gedaan, dit merk je wel en ik vond dit zelf nogal onprettig. De tracker is best een 'dik' gedeelte. Als je dit niet gewend bent is het even irritant maar het zorgde niet voor problemen. Omdat de Galaxy Fit ook je slaap meet, heb ik dit natuurlijk ook getest. Tijdens het slapen voelde ik ook niet dat er iets om mijn pols zat, dat is fijn.

Prijs

Ik vind de Galaxy Fit erg duur in verhouding met de Galaxy Fit E. Heel veel verschil tussen deze twee fitnesstrackers is er niet. De Fit E kost maar 40 euro en de Fit kost 100 euro. Ook verwacht ik voor 100 euro meer functies, zodat je je mobiel niet constant erbij hoeft te gebruiken en een hartslag meter die wel constant de hartslag meet.

Conclusie

De Samsung Galaxy Fit is een goede fitnesstracker met genoeg functies om je gezonde levensstijl mee in de gaten te houden. In vergelijking met de Galaxy Fit E vind ik het wel een duur product.

Reacties