Galaxy Fit E

De Fit E biedt je alle basis benodigdheden die nodig hebt om je work outs te kunnen tracken. Ook is hij waterdicht, kan je je slaap tracken en meet hij je hartslag op! Een basic fitness trackers met toch wat extra’s. Hieronder lees je een uitgebreide review.

Getest door:

Even voorstellen...

Ik ben Linda en heb een aantal jaren als consultant gewerkt en nu heb ik een kantoorbaan. Het resultaat van dit werk is dat je overdag weinig beweegt. Persoonlijk was ik erg benieuwd wat de toegevoegde waarde is van een stappentellen of een activitytracker. Wat doet dit met mij en wat ga ik extra doen om die befaamde stappen te halen?

Accuduur

De accuduur viel mij erg tegen. Na twee-en-een-halve dag was hij al zonder waarschuwing leeg. Dit hield in dat ik een paar uur registratie of een nachtrust miste in mijn overzicht.

Draagcomfort

Bij het aandoen van het bandje viel mij op dat het erg comfortabel zit. Het systeem zelf is erg hoog, bij het dragen van bijvoorbeeld een blouse kreeg ik de mouwen er niet overheen zonder de knopen los te maken. Na twee nachten heb ik het horloge af gedaan omdat het pijnlijk werd.

Functies

De stappenteller geeft realistische waardes weer, de slaapregistratie was helaas niet zo nauwkeurig. Als ik een rustige avond op de bank zat werd dit al als slapen geregistreerd. De registratie van fietsen en andere activiteiten was prima. Omdat ik een Samsung telefoon heb herkende die de tracker gelijk en was het instellen zo gedaan. De synchronisatie van de data en ook van doorkomende telefoontjes en berichten verliep soepel. Die klachten dat ik mijn telefoon vaak niet opneem waren ineens weg :).

Gebruiksgemak

De tracker en de app zijn eenvoudig te bedienen en geven je een mooi overzicht van je dagelijkse bezigheden.

Vochtbestendig

De tracker is spatdicht en niet waterdicht.

Conclusie

De vraag die ik me stelde was wat deze gegevens met mij zouden doen en wat ik extra zou gaan doen om die befaamde 10.000 stappen te halen? Het antwoord is dat ik eerst schrok van hoe weinig ik eigenlijk beweeg. Ging ik extra rondjes lopen om meer te bewegen? Zeker, even in de pauze een rondje lopen, de trap naar beneden lopen ipv met de lift. Waar ik ook achter kwam is dat ik graag meer informatie wilde, hoeveel trappen heb ik gelopen, integratie met Strava, mijn fietsactiviteit niet als stappen bij de 10.000 opgeteld. Het dragen van de tracker maakte me bewust over hoe belangrijk bewegen is en motiveerde me om dingen te ondernemen.

Reacties