Deze materialen wil je in 2018 in je interieur

Ook zo benieuwd naar de materiaaltrends van dit jaar? In deze blog lees je meer over diverse materiaaltrends van 2018, zoals Trespa® en hout.

17 Juni 2018

Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends waarmee je het interieur van je woning een boost kunt geven. Zo zien we dit jaar de 5 meest opvallende gordijnentrends en lazen we hier al eerder meer over de 5 onmisbare fauteuiltrends van 2018. Ook letten we vaak op diverse kleurentrends én is het aan te raden om te kijken naar welke materialen er op dit moment hip zijn. Voor dit jaar zien we tot nu toe voor de eerste helft van 2018 een aantal bijzondere trends wanneer het om materialen in huis gaat. Wat dacht je bijvoorbeeld van het stevige Trespa® of ga je toch liever voor het zachtere hout? In dit artikel lees je meer over verschillende materiaaltrends voor dit jaar.

Gekleurd glas in je inrichting

Een van de eerste trends die ons opvalt wat betreft materialen is het veelvuldig gebruik van glas. Hierbij kun je uiteraard gaan voor naturel glas, maar wat dit jaar juist zo hip is is gekleurd glas. Het leuke van deze trend is dat je hier ontzettend veel mee kunt doen en kunt combineren. We zagen de gekleurde glazen al in verschillende vormen en maten in de jaren 50 en de jaren 60, de uitvoering van nu is net iets hipper dan toen. Denk hierbij aan de mooiste gekleurde glazen flessen, prachtige vazen en opvallende accessoires. Wat betreft de kleur kan het niet gek genoeg, zolang het maar goed in jouw interieur past. Extra tip: producten gemaakt van gekleurd glas zijn niet alleen leuk voor jezelf, maar ook nog eens te gek als (origineel!) cadeau voor een ander.

Ontdek de voordelen van Trespa®

Naast gekleurd glas zien we dit jaar het gebruik van Trespa® platen in diverse huisstijlen. Het grote voordeel van dit materiaal is dat het ontzettend stevig en waterdicht is. Het wordt niet voor niets al jaren gebruikt in bijvoorbeeld de reclamewereld voor het bedrukken van borden en zuilen. In huis zien we Trespa® platen natuurlijk in een andere uitvoering terug, namelijk in de ruimtes zoals keukens, badkamers en kantoren. Dit kunststof plaatmateriaal is ideaal in gebruik, kan snel en gemakkelijk worden schoongemaakt én ziet er modern uit. Een ander groot voordeel is dat je een dergelijke plaat binnen no time een lik verf kunt geven wanneer je liever een ander kleurtje wilt. Je kunt ervan uitgaan dat op de plekken waar je normaal hout zou gebruiken je in plaats daarvan kunt kiezen voor het stevigere Trespa®.

Terug naar hout

Waar we vorig jaar juist veel zwarte tinten en strakke materialen zagen kun je dit jaar, wanneer je niet voor Trespa® kiest, ook kiezen voor hout in je interieur. Dit is niet zozeer een geheel nieuwe trend, maar wel een hele tijdloze waardoor de kans groot is dat je al een houten meubel of voorwerp in je woning hebt staan. Hout is duurzaam, gemakkelijk te bewerken en in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Een van de grotere voordelen die hout met zich meebrengt is dat een ruimte direct warmte en gezelligheid krijgt: op de een of andere manier creëert dit materiaal direct een knus gevoel. Daarnaast kun je het goed combineren met diverse kleuren en andere materialen. We zien dit jaar ook een bonte mix van diverse materialen terug in de interieurs, dus waarom kies je niet voor een mix van hout en Trespa®?

Verliefd worden op betonnen look

Last but not least: beton. Verliefd worden op een betonnen look? Waarom niet? Het toevoegen van steen en beton aan je interieur wordt steeds normaler. Dit kan op verschillende manieren: zowel groot als klein. Kies bijvoorbeeld voor een grote betonnen wand die je zelf (deels) een kleurtje geeft zoals de kleur van het jaar; Heart Wood. Je kunt ook voor een volledige betonnen vloer kiezen met hier en daar lekkere zachte tapijten en kleden. Of kies voor beton en steen in detail, zoals een werkblad gemaakt van beton of een mooie serie hanglampen aan het plafond. Beton is duurzaam en stevig en zal jaren meegaan. Zorg er dit jaar wel voor dat de warme look (zoals beschreven bij de houttrend) óók in beton wordt meegenomen. Dit kun je heel eenvoudig doen door het toevoegen van warme kleuren, veel natuurlijke stoffen en héél veel planten. Voor welke materiaaltrend kies jij?

Reacties