string(1) "a"

Trend: Trespa voor de badkamer

Heb jij wel eens dat je meer kleur aan je badkamer zou willen toevoegen, zonder al te veel te hoeven verbouwen?

Guido van Loon 09 Januari 2022

Een van de nieuwste badkamertrends luidt speels, expressief en kleurrijk en is met Trespa platen gemakkelijk te bereiken. Maar wat is Trespa precies? En hoe pas je dat dan toe in je badkamerinterieur?

Trespa: kleurrijk kunststof

Heb je wel eens bij een flatgebouw stil gestaan en de kleurrijke balkonplaten bewonderd? Of de vrolijke, speelse gevelbekleding bekeken? Het kan zomaar zijn dat dit de kleurrijke, onderhoudsvrije en waterdichte Trespa platen zijn geweest. Trespa is een merk kunststofplaten waarmee heel veel dingen te doen zijn. Ze zijn – met een mooi woord – hufterproof en worden daarom veel gebruikt in gevelbekleding, schuttingen en om sanitairhokjes van te maken, zoals je bijvoorbeeld tegenkomt in het zwembad of bij de dierentuin. Vooral voor sanitair en doucheruimtes is Trespa een graag geziene kunststofplaat. Het is namelijk ondoordringbaar voor water en vuil. Bovendien is het gladde oppervlak gemakkelijk schoon te maken.

Kunststof in het interieur

Hout, tegels en cement… het zijn allemaal prachtige materialen, maar hebben o zo veel onderhoud nodig. Kijken we naar de badkamer dan is hout helemaal geen optie, want dat trekt vocht aan. Dit vocht beschadigd het hout op den duur, waardoor het kan gaan rotten. De voegen tussen de tegels zijn ook poreus. Heb je last van schimmel in huis, dan kan dat heerlijk in de voegen trekken en dat is bijna niet schoon te maken. Daarom is kunststof een graag geziene, onderhoudsvrije gast in de badkamer. En aangezien kunststofplaten in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar zijn, zijn ze gemakkelijk toe te passen in je huis. En je hoeft je helemaal niet te beperken tot de badkamer. In een industrieel interieur past kunststof ook met gemak in de woonkamer of keuken. Het sluit hierdoor heel goed aan bij de interieurtrends van 2022.

Mogelijkheden met Trespa platen

Trespa platen worden geleverd in groot formaat (en op maat gemaakt natuurlijk). Dit betekent dat je een dergelijke Trespa plaat in één geheel langs de wand kan plaatsen. Zonder naden. Ideaal toch? Natuurlijk kunnen er ook verschillende panelen geplaatst worden, dankzij een goed, isolerende afsluiting kan er dan geen vuil of vocht tussen de panelen kruipen. Zo kun je spelen met kleuren of een mooie overgang maken tussen de doucheruimte en de rest van de badkamer. Trespa platen kunnen in verschillende kleuren worden geleverd. Het is zelfs mogelijk om ze achteraf nog in een andere kleur te spuiten of schilderen, maar dat hoeft dus niet. Kies voor je lievelingskleur en laat dit terugkomen in je badkameraccessoires voor een stijlvol geheel. Laat lekker je creativiteit erop los en geniet van een nieuwe badkamer in een handomdraai.

En wat nog meer?

Zie je die onderhoudsvrije kunststoflook wel zitten? Je hoeft er niet eens tegels voor te slopen! Dat biedt perspectieven, ook voor andere ruimtes in huis. Want wat zou je vinden van een klassieke witte of moderne zwarte Trespa plaat als achterwand van je keuken? Spatten van vet en dergelijke neem je met gemak af en je geniet altijd van een bijzondere keuken. Het is zelfs te gebruiken als vloerbedekking van de keuken, badkamer, garage of schuur. In de woonkamer kun je met Trespa platen die industriële look een heel andere invulling geven. In de tuin is er van alles mogelijk, van schuttingen tot bekleding van je balkon.

Speciaal gereedschap

Trespa platen kun je vergelijken met hardhout; je hebt er wel een speciale boor voor nodig. Bijvoorbeeld als je in de keuken een leuk rekje aan de muur wil hangen of in de badkamer de stang van het douchegordijn gaan monteren. Let wel, dit kan het beste aan Trespa platen van 10 mm. Ga je er niets aanhangen? Dan is 6 mm dik genoeg.

Combineren met andere materialen

Het mooiste is het als je verschillende materialen met elkaar kan verenigen in het interieur. Bijvoorbeeld steen met metaal en hout met leer. Deze combinaties maken je interieur spannend en bieden de mogelijkheid te spelen met de bijzondere details. Kunststof Trespa platen zijn net zo gemakkelijk te combineren met andere materialen als behang en gesausde muren. Dat komt door het neutrale uiterlijk van de platen en de diverse uitvoeringen; mat, glanzend of met reliëf. Deze laatste kun je gemakkelijk met hout en natuursteen combineren, omdat deze een wat natuurlijke uitstraling heeft. Een matte of glanzende finish combineer je zo met cement, ijzer en andere industriële materialen. Laat je inspireren door Trespa zelf, want de mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Reacties