Dé 5 badkamertrends van 2022

De nieuwste badkamertrends laten warme kleuren en pure materialen zien. Van stoer industrieel tot de eenvoud van Scandinavisch. Ontdek dé  trends voor 2022.

De 5 badkamertrends van 2022

Ben je benieuwd naar de nieuwste badkamertrends voor 2022? Deze laten in een notendop veel pure warme kleuren zien, rijke materialen en duurzame, innovatieve uitvindingen. Wat dacht je van de stoere industriële stijl, of de eenvoud van de Scandinavische stijl? Kijk welke trend je aanspreekt.

Trend Stoer: industriële badkamer met zwarte details
Zwart speelt de hoofdrol in deze trend. Daarmee zijn mooie contrasten in de badkamer te realiseren. Een zwarte kraan op een witte wastafel bijvoorbeeld. Inmiddels zijn veel badkamerproducten en accessoires in het zwart te verkrijgen: zwarte doucheprofielen en zelfs zwarte baden en toiletten. Combineer dit met grijze betonlooktegels of houten meubels voor een industriële uitstraling. 

Tip: download de Stijlwijzer 2022 die voor elke trend goede ideeën voor je badkamer geeft.

Trend Zacht: ton sur ton kleuren

De trend zacht laat veel zachte ton sur ton kleuren zien zoals beige-, pastel-, groen- blauw- of poedertinten. Heb je een favoriete kleur? Voer die dan door in je hele badkamer en wissel af met verschillende materialen. Door het gebruik van verschillende materialen krijg je diepte. Bij de trend passen kranen en accessoires in koper en messing kleur heel goed.

Trend Rijk: klassiek met een innovatief karakter

De badkamer volgens de trend 'Rijk' laat luxe en innovatie zien. We grijpen terug naar vroeger en maken daarbij gebruik van hedendaagse technieken. Volle kleuren als koninklijk blauw, okergeel en mooie metallic en goudtinten zien we in deze trend terug. Ook exclusieve materialen als hout en marmer spelen een belangrijke rol. Dat zie je vooral terug in de badkamertegels. Met gouden kranen en een vrijstaand bad geef je jouw nostalgische badkamer echt die extra allure die past bij deze trend.

Badkamertrend 2022 rijk

Trend Kalm: eenvoud en organische vormen

Deze trend sluit aan op het verlangen naar rust en ontspanning. Een stijl die we ook wel  Scandinavisch noemen. Hierbij geldt: less is more. Met rustige, vaak witte, tinten en natuurlijke materialen komt deze stijl tot leven. Meubels zijn ontdaan van tierelantijnen. De badkamermeubels zijn greeploos en het sanitair, spiegels en zelfs kranen volgen organische lijnen. Hierbij krijg je meer ruimtelijkheid in de badkamer en dat gevoel van ruimte en rust.

Tip! Wil je meer weten over deze trends? Download dan de Baden+ Stijlwijzer 2022.

Trend Speels: expressief en eclectisch

Binnen deze trend is alles mogelijk. Het is een stijl met lef. De uitdaging is om jouw persoonlijkheid te laten shinen met kleur en gewaagde combinaties. Alles kun je combineren: oud met nieuw, futuristisch en vintage. Het leuke is dat kleur ook echt zijn intrede heeft gedaan in de badkamer. Kleur kun je tegenwoordig doorvoeren in je meubels, radiatoren en kranen en zelfs in je waskommen. Match de kleur met je wandtegel voor een evenwichtig beeld. En kies voor een onderdeel dat echt een statement maakt. Bijvoorbeeld een design radiator, bijzonder spiegel of een spannende mozaïektegel. 

Wil je direct advies van onze badkamerspecialisten? Maak dan een afspraak. We ontmoeten je graag in onze showrooms

Gratis badkamerboek vol inspiratie?

Nog meer inspiratie? Vraag ons inspiratieboek aan, vol trends, badkamerideeën en goede adviezen.