Foto: gordijnentrends

5 opvallende gordijnentrends in 2018

Benieuwd naar de (vliegen)gordijnentrends van 2018? We hebben vijf opvallende trends voor je op een rij gezet.

Zijn je gordijnen aan vervanging toe of heb je zelf zin om in een nieuwe look in huis?

Je kunt al heel wat veranderen qua aanzicht wanneer je alleen je gordijnen verandert. Veel mensen kiezen er dan ook voor om alleen hun raamdecoratie te veranderen wanneer ze toe zijn aan iets nieuws. Zelfs op het gebied van gordijnentrends is er van alles te zien dit jaar, denk hierbij aan mooie, strakke gordijnen, maar ook nieuwe trends op het gebied van vliegengordijnen en nog veel meer. Vliegengordijnen zijn namelijk niet meer weg te denken uit je inrichting: ze houden ongedierte buiten én vandaag de dag zijn er diverse modieuze vliegengordijnen beschikbaar. We hebben vijf trends voor je verzameld die je echt niet mag missen wanneer het gaat om gordijnentrends in je interieur.

Strakke gordijnen

Eerder las je op onze website al een artikel waarin gordijnen werden genoemd als een van dé sfeermakers in huis. Dat is precies het geval in deze eerste trend, namelijk mooie, strakke gordijnen. Vaak denken mensen al snel aan een ongezellige sfeer wanneer ze denken aan een strakke inrichting. Niets is minder waar: strakke gordijnen zorgen voor stijl, sfeer en een duidelijke trend. Strakke gordijnen zijn bijvoorbeeld goed te combineren met de Urban Jungle trend die we ook dit jaar weer terug gaan zien in het interieur: veel planten, veel aardse kleuren en veel gebruik van hout en rotan. De mooie strakke gordijnen zorgen hier voor een modieuze touch op de natuurlijke inrichting. Uiteraard kun je strakke gordijnen tevens combineren in een strak interieur; hierbij maken de gordijnen je inrichting helemaal compleet.

Modieuze vliegengordijnen

Voor het eerst sinds jaren zien we tevens een verandering in de keuze van het zogenoemde vliegengordijn. Een vliegengordijn is bedoeld om vliegen en insecten buitenshuis te houden. Eerder had dit product vooral een functionele reden en hoefde het vliegengordijn daarom niet per se mooi te zijn. Je kunt je echter toch niet voorstellen dat je een prachtig interieur hebt met veel planten, perfect gebruik van hout en rotan en diverse warme kleuren en dat je dan een paar lelijke vlieggordijnen aan de deurpost hebt hangen? Dit jaar kun je vliegen buiten je woning houden op een trendy manier: kies voor strakke kunststof vliegengordijnen in houten tinten of juist voor kleurrijke kralen die goed bij je exotische botanische inrichting passen. Natuurlijk zijn er ook andere materialen beschikbaar die tijdloos zijn en ieder jaar keer op keer gebruikt kunnen worden, zoals kralen, hulzen en aluminium.

Mixen van meerdere stijlen

Een andere opvallende trend wanneer we kijken naar het uitkiezen van modieuze gordijnen is het mixen van meerdere stijlen. Hierbij geldt dat er totaal geen regels zijn en dat je dus kleuren en materialen kiest waar jij zelf blij van wordt! Deze trend is ook zeer passend bij de botanisch wonentrend én bij de exotische accessoires omdat je je gordijnen precies kunt afstemmen op de rest van je inrichting. Je kiest zelf de kleuren uit en je kiest zelf de stoffen uit waardoor je een creatief geheel voor je ramen hebt hangen. Hierdoor kun je een warme en gezellige sfeer maken. Combineer bijvoorbeeld een warme kleur gordijn met een doorschijnend gordijn.

Gordijnen met golfpatroon

Wanneer je bovenstaande trends niets vindt kun je ook nog altijd gaan voor gordijnen in golfpatroon, ook wel Wave-gordijnen genoemd. Deze gordijnen zijn met name toepasbaar in de minder strakke inrichtingen, zoals juist de urban jungles inrichtingen onder ons. Het golvende effect zorgt voor een speels geheel, waardoor deze trend in kaarsrechte lijn staat met de eerste trend van de strakke gordijnen. Hierdoor is er keuze in trends voor verschillende soorten inrichtingen. Natuurlijk kun je experimenteren en combineren wat je zelf wilt. Kies bij de golvende gordijnen voor warme kleuren zoals de kleur van het jaar Heart Wood (grijs-roze), donkerrood of aubergine.

Gordijnen met geometrische print

Last but not least zien we een totaal andere trend voorbij komen, namelijk de trend van de geometrische print. 2018 staat in het teken van geometrie, maar dan in combinatie met warme kleuren en exotische prints. Denk hierbij dus zeker niet aan zwart-witcombinaties maar aan combinaties met warme kleuren. Je kunt geometrische prints goed toepassen op zowel de trend van strakke gordijnen als de trend van golvende gordijnen. Daarnaast beslis je zelf de mate van de print: kies je juist voor grote geometrische print of toch liever voor een kleinere print? Kijk goed naar wat het beste bij de rest van je interieur past en stem je gordijnen daarop af. Extra tip: vliegengordijnen met geometrische prints zijn ook helemaal hot dit jaar!

Kortom; er is genoeg te kiezen en te veranderen wat betreft je gordijnen en vliegengordijnen in 2018. Volg je ook de trend of heb je juist een ander idee van een trendy keuze van (vliegen)gordijnen? Laat het ons dan weten in een reactie.

Reacties