Foto: sfeermaker-verlichting-interieur

De top 5 grootste sfeermakers in huis

Welke meubels je mooi vindt, dat weet je ongetwijfeld wel. Een mooie grote hoekbank, een glazen buffetkast… maar daarna komt het aankleden van je interieur.

Voor veel mensen is dat een stuk lastiger dan het “globale” inrichten. Want hoe breng je nu echt sfeer in huis? Wat tips speciaal voor jou!

1. Verlichting en kaarsen

De absolute nummer 1 sfeermaker in huis is verlichting. Hoe je het ook went of keert, de juiste type en “temperatuur” verlichting maakt je huis heerlijk knus, zéker in de winter. Maak je zithoek af met een mooi dienblad vol kaarsen of een prachtige staande vloerlamp. Hang een gezellige hanglamp boven je eettafel en zorg dat je de juiste kleurtemperatuur selecteert. Kies daarvoor de juiste lampen en lichtbronnen

2. Vloerkleed

Onmisbaar in je zithoek of TV-hoek is een vloerkleed. Maar ook onder je eettafel staat ‘ie zeker weten gezellig. Stof in huis brengt sfeer. Niet alleen visueel, maar ook akoestisch gezien. Het maakt je ruimte wat minder hol en kil. En er zijn áltijd wel vloerkleden die passen bij jouw smaak en interieur. Go for it!

3. Wanddecoratie

Schilderijen, hertengeweien, canvasdoeken; wanddecoratie kleedt een lege, kille ruimte mooi aan. Zorg wel dat je je wanden niet té vol hangt met decoratie, want dan kan je interieur ook ineens ontzettend druk gaan ogen.

4. Hout!

Zéker wanneer je een witte of betonnen vloer hebt, brengen houten meubelen of accessoires veel sfeer in je woonkamer. De natuurlijke kleur van hout zorgt voor warmte en een knus gevoel. Je kan kiezen voor een houten salontafel, of voor houten accessoires zoals schilderijlijsten, kaarsenhouders, enzovoorts. Heb je al een houtkleurige vloer? Bijvoorbeeld laminaat of parket? Zorg dan dat je je meubels en accessoires niet teveel in houtkleur kiest. Je woning kan dan op een boomhut gaan lijken, en dan schiet je je doel voorbij!

5. Gordijnen

Vaak vallen ze helemaal niet op in een interieur. Maar toch zijn gordijnen onmisbare sfeermakers in huis. Een huis zonder gordijnen of raambekleding is niet af. Gordijnen brengen de akoestiek, maken sfeer en geven warmte of kleur aan je huis. Of je nu gordijnen in een gezellige natuurtint of juist gordijnen in een fel afstekend kleurtje kiest; ze dragen gegarandeerd bij aan de gezelligheid binnen.

Reacties