Foto: fauteuils

Vijf onmisbare fauteuiltrends voor 2018

Wat zijn de trends op het gebied van fauteuils voor 2018? Je leest het in dit artikel.

Is je woonkamer dit jaar aan iets nieuws toe? Heb je zin om enkele meubels te vervangen of te vernieuwen? Kies dan voor een hippe fauteuil, een echte klassieker voor je interieur die zowel tijdloos als vernieuwend is. Ontzettend veel mensen hebben graag een of meerdere fauteuils in huis, wat niet heel gek is gezien het hoge comfort van het meubelstuk. Je kunt er heerlijk in wegzakken na een dagje werken of een lange dag uit plus ze zijn wat betreft het uiterlijk ook nog eens een goede toevoeging aan een ruimte in je woning. We hebben enkele fauteuiltrends voor je verzameld en op een rij gezet zodat ook jij in 2018 een mooie fauteuil kunt aanschaffen.

Trend 1: leren fauteuils

Onmisbaar in deze lijst met trends is natuurlijk de leren fauteuil, een tijdloos item die je jaren kunt laten staan. Leren fauteuils zijn zo gewild omdat ze goed te combineren zijn in verschillende soorten inrichtingen. Heb je thuis bijvoorbeeld een gezellige landelijke inrichting of juist een strakke en moderne inrichting? Kies voor een leren fauteuil. Ook in andere inrichtingen past deze stoel perfect. Tel daarbij de comfort van de stoel op en je hebt een goede aanwinst voor je woning. Leer is stijlvol, klassiek en bovenal duurzaam, wat betekent dat je lang kunt genieten van de leren fauteuil.

Trend 2: landelijke stijl

Wat je goed kunt combineren met de moderne en strakke trend is de landelijke trend voor je interieur. Een mix van landelijk en modern brengt een bijzondere look in je woning: robuuste meubels met strakke fauteuils waarbij de nadruk ligt op natuurlijke kleuren en natuurlijke materialen. Hierbij kun je wat betreft de fauteuil bijvoorbeeld kiezen voor een leren fauteuil zoals hierboven beschreven maar ook voor een mooie (licht)bruine fauteuil die perfect past bij een houten bijzettafel en een fraaie houten vloer. In een landelijke stijl staat een fauteuil van een lichtere kleur overigens ook bijzonder: kies bijvoorbeeld voor lichtblauw of heel lichtgrijs.

Trend 3: retro fauteuils

Dit jaar blijven de meeste trends omtrent fauteuils verder richting de bruine kleuren gaan, zo ook in deze trend. Retro fauteuils zijn nieuwe stoelen met een te gekke vintage look, meestal van donkere kleuren zoals bruin, bordeauxrood, donkergrijs of Heart Wood, dé kleur van dit jaar. Er is nieuwe leven geblazen in diverse oude ontwerpen uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. Deze retrolook zien we overigens terug in meerdere meubels in huis, zoals banken, bijzettafeltjes en eetstoelen. Je kunt uiteraard ook voor een retro fauteuil kiezen wanneer je een moderne inrichting of een andere inrichting hebt. Dat is het grote voordeel van een (retro) fauteuil; ze zijn goed te combineren in diverse interieurs.

Trend 4: fauteuils met voetenbankje

Om het comfort van de fauteuil nog iets hoger te maken zien we dit jaar veel uitvoeringen met voetenbankjes terug. Denk hierbij aan de retro of de leren uitvoeringen maar ook aan stoffen en kunststoffen fauteuils waarbij een voetenbankje wordt geleverd in dezelfde kleur en gemaakt van dezelfde stof. Deze toevoeging ziet er niet alleen stijlvol uit in je woonkamer, maar is ook nog eens heel comfortabel omdat je je voeten lekker neer kunt leggen op het bankje wanneer je met een boek op de stoel zit. Op die manier combineer je trend met comfort, wat eigenlijk niet beter kan in je woning. Win-winsituatie dus!

Trend 5: felle kleuren fauteuils

Tot slot een opvallende trend voor 2018 ten opzichte van de bovenstaande trends: felle kleuren in je interieur met fauteuils in excentrieke kleuren zoals rood, blauw en groen. Wanneer je precies de juiste kleuren met elkaar combineert levert een felgekleurde fauteuil in je woonruimte een te gekke look op. Kies hierbij voor kleuren die goed bij elkaar passen om een mooi kunstwerk binnen je interieur te creëren. Ga je voor een lichte felle kleur? Dan is het verstandig om te kiezen voor een stof die je gemakkelijk schoon kunt maken zoals leer.

Welke van bovenstaande trends zie jij wel gebeuren in jouw woonkamer? Heb je nog andere tips hoe je een fauteuil het beste kunt combineren in een moderne inrichting in 2018? Laat het ons vooral weten in een reactie.

Reacties