Foto: brix_gigi__landelijk_rond_krukje__02

Landelijk modern is een gouden combinatie in huis

Bij een landelijk interieur denken de meeste mensen aan primitief, provinciaals, pre- moderne tijd.

Maar mix de robuuste materialen en de sfeervolle, natuurlijke uitstraling van landelijk wonen met hedendaags design en je krijgt een prachtig huis dat er altijd gezellig uitziet! In dit artikel lees je hoe deze twee stijlen op de juiste manier kunt mixen.

Basiskleuren kiezen

De natuurlijke uitstraling van landelijk wonen creëer je met een basis van warme aardkleuren zoals een donkerbruine vloer, terracotta tegels en een stenen open haard. Voor een moderne touch kun je deze tinten combineren met een subtiele pastelkleur op de muur, zoals zachtgroen of oud roze.

Kracht in eenvoud

De kracht van een landelijk interieur zit in de eenvoud; kies voor robuuste meubels en woonaccessoires, maar houd het bescheiden. Een grote eetkamertafel van hout geeft je kamer al snel een landelijke uitstraling en je maakt het af met enkele natuurlijke decoraties erop. Hoe krijg je een landelijk interieur modern? Tegenwoordig vind je heel wat landelijke meubels met een design look, zoals bijvoorbeeld een eettafel van gerecycled teakhout: strak, maar sfeervol. Landelijk en modern gaan blijkbaar prima samen!

Materialen

Een landelijk interieur kan niet zonder natuurlijke materialen. En dat gaat verder dan alleen hout, al is dat wel de belangrijkste basis; het liefst met heel wat knoesten, groeven en kleurvariaties. Kleed je interieur verder aan met materialen zoals wol, touw, vilt en linnen. Maak het modern met een hippe poef van gebreid katoen, een houten ladder ter decoratie en een design hanglamp gemaakt van vlas.

Wees niet bang voor contrast!

Hoewel landelijk en modern twee uitersten van een continuüm lijken, gaan de twee woonstijlen echt heel goed samen. Juist omdat ze zo verschillend zijn; het contrast geeft vaak een heel leuk effect. Zet bijvoorbeeld design stoelen aan je robuuste houten tafel of kies voor een lamp met een strakke kap en een standaard gemaakt van boomtakken.

Bepaal zelf de moderne touch

Het voordeel van een mix interieur met twee stijlen is dat je zelf kunt bepalen of je de focus op landelijk of op modern legt. Maak je de basis robuust en natuurlijk en voeg je daar enkele design woonaccessoires aan toe? Of ga je liever voor een modern interieur met enkele natuurlijke accenten? Aan jou de keuze, maar gezellig wordt het zeker!

 

 

Reacties