Profielfoto van Motionvloer BV
Motionvloer BV
Kuiperbergweg 12A, 1101 AG AMSTERDAM Z-O
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Motion MONO gietvloer

De Motion MONO gietvloer wordt vervaardigd op basis van één kleur. Eenvoud en serene rust, dus de Motion MONO gietvloer laat meubels tot leven komen!

De motion Mono Pu gietvloer past zich aan op ieder interieur!

De strakke en naadloze uitstraling is in elke ruimte toepasbaar. Van woonkamer, keuken tot badkamer. Ja, zelfs in de badkamer, de vloer is vloeistofdicht en naadloos. 

Onderhoud

 

Droge reiniging
De Motionvloer is gemakkelijk droog te reinigen met behulp van een swiffer. Door de statische werking van de stofdoekjes neemt u vuil en stof gemakkelijk op. Stofzuigen is in de regel niet noodzakelijk. Grovere vervuiling kunt u opvegen met stoffer en blik. Een zachte borstel werkt daarbij het beste. De swiffer is verkrijgbaar in diverse maten. U kunt afhankelijk van de grootte van de ruimte kiezen voor een 40 cm, 60 cm of een 90 cm breed frame. Voor zeer grote ruimtes is een breed frame of een boenmachine aan te bevelen.

 

Natte reiniging
Door haar poriëndichtheid is de Motionvloer eenvoudig nat te reinigen met een dweil. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat u telkens een schone dweil gebruikt. Gebruik van een schoonmaak- of reinigingsmiddel is niet direct noodzakelijk. Met schoon en koud water is de Motionvloer in de regel zeer goed reinigbaar. Voor een intensere reiniging bij zwaarder vervuilde vloeren kunt u gebruikmaken van de vloerreiniger. Deze kunt u van 0,5% tot 5% toevoegen aan water, afhankelijk van de vuilgraad. Voor grotere ruimtes wordt geadviseerd hiervoor ook het gebruik van een boenmachine of een schrob zuigmachine. Belangrijk hierbij is het gebruik van een witte pad onder uw machine, andere pads kunnen de vloer beschadigen.


Hardnekkige vlekken
Hiervoor wordt het gebruik van een middel met sterke loswekende functie geadviseerd. Het wordt geleverd in een handige sprayfles en gebruikt u door het op de vlek te spuiten en vijf minuten te laten inwerken. U kunt de vlek daarna eenvoudig met een natte doek verwijderen.

 

Schoenstrepen
Streepvorming door schoenen is gemakkelijk te verwijderen met een doek. Blijven de strepen echter langer op de vloer zitten, dan hebben ze de neiging in te drogen. Daardoor zijn ze moeilijker te verwijderen. Hiervoor wordt het middel met sterk loswekende functie geadviseerd. Spray de vlek in en laat het middel vijf minuten inwerken alvorens deze met een natte doek te verwijderen.

 

Grondige reiniging
U kunt uw Motionvloer eenvoudig voorzien van een opfrisbeurt. Motionvloer biedt u daarvoor de mogelijkheid gebruik te maken van het onderhoudscontract met een landelijke schoonmaakorganisatie. Vanaf € 1,50 per m² wordt de vloer professioneel en machinaal compleet gereinigd.

 

Onderhoud op lange termijn
De Motionvloer is een duurzame vloerafwerking. Echter, alles is aan slijtage onderhevig. Omdat de Motionvloer uit meerdere lagen is opgebouwd en de kleurlaag een vrijwel onbeperkte levensduur heeft, is het mogelijk om de Motionvloer toplaag te vervangen. De vloer wordt daarvoor licht opgeruwd en voorzien van een nieuwe transparante toplaag. Deze toplaag is beschikbaar vanaf € 10,- per m². Vraag voor meer informatie een gespecificeerde offerte aan.

 

Belangrijke informatie
Gebruik voor de reiniging van uw Motionvloer nooit een schuurspons of schuurmiddel. Door de schurende werking laat dit namelijk een matte plek achter. Neem voor specifieke tips of een passend advies contact op met Motionvloer BV.

 

Productomschrijving

Motion MONO gietvloer eetkamerDe Motion MONO is de gietvloer op basis van een kleur. Het strakke design van de naadloze gietvloer krijgt hiermee nog meer vorm. De Motion gietvloeren zijn esthetische gietvloeren op basis van polyurethaan en speciaal ontwikkeld voor particulier gebruik.

Denk hierbij aan woonkamers, badkamers, slaapkamers, keuken en entree.

De gietvloer is zo ontwikkeld dat u profiteerd van de voordelen van een echte woonvloer. De afwerking is sterk, slijtbestendig, anti-allergisch, vloeistofdicht, bestand tegen de meeste chemicalien en gemakkelijk te reinigen.

 

Kleuren
Motion Gietvloeren zijn in nagenoeg alle denkbare kleuren te leveren. De voornaamste kleuren collecties zijn ral-kleuren, Sikkens- en NCS-kleuren.

Door middel van monsterborden van 50 cm x 50 cm en kleurstalen helpen wij u het kiezen van de juiste kleuren.

Mocht u een kleur kiezen vanaf een kleurenstaal kunnen wij daar een monstebord van laten maken om u een betere impressie te geven.

De Motion MONO gietvloer bestaat uit een enkele kleur. Bij de Motion MIX kunnen twee kleuren gemengd worden om zo het 'betonlook' te creeeren.

 

Condities

Een Motion goetvloer is toepasbaar op bijna iedere ondergrond, denk hierbij aan hout, tegels, zandcement of anhydriet.

Middels eventuele voorbereidende werkzaamheden krijgt u de Motionvloer in zijn optimale samenstelling.

Door de elastisitiet van de gietvloer is deze krimp- en zettingscheur overbruggend, waardoor kleine werkingen in de ondervloer opgevangen kunnen worden.

Dankzij de minimale weerstand door de geringe dikte kunnen de gietvloeren uitstekend worden toegepast op vloerverwarming.                                                                                                                       

Door de samenstelling van de Motion Gietvloeren vindt er een optimale verdeling van de warmte plaats, wat zorgt voor een hoog rendement en een comfortabele leefruimte.                                                      Motion MONO gietvloer woonkamer

 

 

Applicatie

De materialen zijn belangrijk, maar het aanbrengen van de gietvloer zeker net zo belangrijk.

Samen met een eigen applicatieteam zorgt Motionvloer voor een constante hoge kwaliteit.

Jarenlange expertise en het gebruik van de zorgvuldig samengestelde materialen zorgen ervoor dat Motion boven aan de markt staat en blijft staan. Dat is ons streven.
 

Kwaliteit

De Motion Gietvloeren zijn opgebouwd uit pure materialen waardoor de gietvloeren vrij zijn van chemicalien en schadelijke stoffen.

Naast de pure materialen garandeert de unieke meerlaagse opbouw voor een optimale hechting, scheuroverbrugging, hoge pigmentconcentraties, kleurstabiliteit, slijtbestendigheid en duurzaamheid.

 

Assortiment

Naast de MONO gietvloeren heeft Motion diverse andere alternatieven om uw eigen Design gietvloer te creeeren.

Denk hierbij aan Motion MIX gietvloeren, Motion Decochiq gietvloeren, Motion Sparkle gietvloeren en de Motion Image gietvloeren waarbij u uw design gietvloer kan personaliseren door middel van een eigen foto of afbeelding.

 

 

Specificaties

 

 

Technische waarden

 • Laagdikte: 3 mm

 • Glansgraad: zijdeglans / mat

 • Elasticiteit: 170%

 • E-modulus: ca. 125 (MPa)

 • Druksterkte: 30 MPa (EN-196-1)

 • Hardheid: 50-75 Shore D

 • Hechtsterkte: >1,5 (CUR20)

 • Brandgedrag: T1 (NEN 1775)

 • Warmtegeleiding: 0.17 W/m*K

 • Slijtvastheid: 0,05 g (TABER 1000)

 • Geluidsdemping: 6 dB en >14 dB voorzien van speciale onderlaag

Vloerverwarming
Een vloerverwarming onder een Motionvloer kan prima. Voorwaarden is dat er een dekking van minimaal 1,5 cm is tussen de vloerverwarming en de Motionvloer. De Motionvloer voelt warm aan doordat het snel de omgevingstemperatuur aanneemt.

 

Werkwijze
Bij een schone en vlakke cementdekvloer vindt er geen mechanische voorbewerking plaats. Bij een betonvloer of anhydriet ondergrond vindt er wel een mechanische voorbewerking plaats. Daaronder wordt verstaan het schuren (anhydriet) of stralen (beton) van de ondergrond en vervolgens vegen en stofzuigen om zo al het vuil te verwijderen. De Motionvloer wordt opgebouwd uit een epoxy primer met een verbruik van circa 250 gram per m², die met de roller wordt aangebracht.
Vervolgens wordt een polyurethaan gebonden gietvloer aangebracht die als dichtzetmassa wordt aangebracht zodat de poriën van de ondergrond gesloten worden met een verbruik van circa 500 gram per m². Daarna wordt dezelfde polyurethaan gebonden gietvloer in de gewenste kleur(en) uitgegoten in een laagdikte van circa 3 mm. Als laatste wordt een transparante polyurethaan gebonden topseal aangebracht met de roller.

 

 

Belangrijke punten voor een mooi eindresultaat


Voor aanvang
Het is van belang dat de ondergrond leeg, schoon en droog is en de vloerverwarming uitgeschakeld is. Als er beschadigingen in de ondergrond zitten kunnen deze het beste door Motionvloer BV gerepareerd worden. De gebruikte materialen van Motionvloer (epoxy mortel en/of plamuur) zijn snel droog en zorgen er meestal voor dat er geen vertraging optreedt.

 

Tijdens applicatie
De omgeving moet een minimale temperatuur van 15 graden hebben voor een goede vloei en uitharding. Luchtvochtigheid mag niet meer zijn dan 70%. Er mogen geen andere werkzaamheden in de ruimte plaats vinden in verband met stof in de Motionvloer. Er is werkende stroomvoorziening en voldoende licht aanwezig.

 

Na applicatie
Voor het beste resultaat is het belangrijk dat je de ruimte de eerste tien uur niet betreedt. Zo geeft u stof en vuil geen kans de ruimte in te waaien. Bij 20 graden is de Motionvloer na 24 uur beloopbaar en na 48 uur belastbaar. De eerste 72 uur is de vloer nog gevoelig voor continue vochtbelasting.