Foto: Philips-classic-LED-bulb-hero-off

Philips Classic LEDspot met DimTone

Een halogeenlamp die er geen is: de Philips Classic LEDspot met DimTone.

Philips onthult LED-lampen die nieuwe betekenis geven aan de halogeenspot, de klassieke gloeidraadlamp en de dimbare LED

Philips Lighting, een onderneming van Koninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHI) en wereldwijd marktleider in verlichting, presenteert LED-innovaties tijdens Light+Building 2016, 's werelds grootste handelsbeurs voor verlichting in Frankfurt, Duitsland. Het gaat over een volledige en echte LED-vervanger voor halogeen, een lamp die de helderheid en sfeer eenvoudig via een bestaande lichtschakelaar kan veranderen en een lamp die met een klassiek gloeidraadlamp-design, er even frappant uitziet als hij niet brandt. Al deze nieuwe LED-innovaties van Philips combineren licht van hoge kwaliteit met een 15-jarige levensduur [1] en ten minste 85%[2] energiebesparing.

De halogeenspot opnieuw uitgevonden

Philips Classic LEDspot is een eerste reeks glazen LED-spots die door hun soortgelijke lichteffect, vormgeving en stijl, een echte vervanger zijn voor de populaire halogeenspot. Het nieuwe glazen gamma is niet alleen 90% energiezuiniger dan zijn halogeen-equivalenten, maar wordt ook geleverd in verschillende lampvermogens en kleurtemperaturen. De Philips Classic LEDspot is bovendien ook als eerste in zijn soort voorzien van DimTone. Hierdoor verandert het licht van een warm geelwit licht naar een veel warmer roodachtig wit licht waardoor met een subtiele aanpassing van de tint, de sfeer volkomen verandert.

“Uit onderzoek weten we dat mensen glazen spots die lijken op de geliefde bestaande halogeenlampen, verkiezen boven kunststof spots”, zegt Mahesh Iyer, Hoofd van de LED-activiteiten van Philips Lighting. “Door de toevoeging van DimTone gedraagt de nieuwe Philips Classic LEDspot zich als een echte halogeenspot. De lamp straalt een warm lichteffect uit wanneer deze gedimd is, terwijl je kunt profiteren van 90% energiebesparing omdat het een LEDlamp is. De introductie van deze halogeen-vervanger kon niet op een beter tijdstip komen.”

Eén-lamp. Drie lichtinstellingen, met bestaande schakelaar

Het gamma SceneSwitch LED-lampen van Philips is een unieke nieuwe reeks die drie lichtinstellingen combineert in één lamp. Zo kun je eenvoudig beschikken over het juiste licht naar behoefte zonder te hoeven dimmen. Verander de sfeer van een helder licht naar een natuurlijk licht, of naar een gezellige warme gloed door de lamp eenvoudig met een bestaande wandschakelaar in en uit te schakelen. Een dimschakelaar of extra installatie is niet nodig. Een bestaande wandschakelaar volstaat, om de drie vooraf ingestelde lichteffecten af te wisselen,– zo eenvoudig is het om in elke kamer een mooie sfeerverlichting te hebben.

Lampen gemaakt om gezien te worden

Het gamma van de nieuwe Philips Classic LEDbulb bevat nu ook een retroklassieke vormgeving die alle voordelen van LED-technologie biedt. De Philips Classic LEDbulb is ook uitgeschakeld opvallend mooi, dankzij het ontwerp met de zichtbare gloeispiraal. De lamp is ook voorzien van DimTone, waardoor het scheppen van sfeer nu innig verbonden is met een stijlvolle woningdecoratie. Eenvoudig gezegd: hoe meer u dimt, des te warmer de sfeer wordt.

Zoals alle Philips LED-lampen worden ook de reeksen Philips Classic LED en Philips SceneSwitch LED geleverd in een aantal varianten in vermogens en vormen, van kaars- en kogellampen tot spots en uiteraard de traditionele A19-vorm. Deze reeksen zijn verkrijgbaar in heel Europa, Noord-Amerika en Azië vanaf de zomer van 2016.

Meer informatie: www.lighting.philips.nl

Publicatiedatum: 10 maart 2016

Reacties