Foto: led-object-lamp-bike-light

Licht is leven; 24 portglazen in de schijnwerpers

Ontwerpersduo Led Object verbindt prikkelend design en duurzame technologie met beleving van licht. Met twee verrassende, elegante sfeerlampen verenigt kunstenaarsduo Feikje Oud en Kees Jaap Kluiving dynamiek en ambachtelijk materiaalgebruik.

Ontwerpersduo Led Object verbindt prikkelend design en duurzame technologie met beleving van licht. Met twee verrassende, elegante sfeerlampen verenigt kunstenaarsduo Feikje Oud en Kees Jaap Kluiving dynamiek en ambachtelijk materiaalgebruik.

Het design lampenassortiment van Led Object biedt een verrassende keus bij het scheppen van een unieke sfeer in elk interieur. Hun lichtobjecten zijn een fraaie en duurzame verlichtingsoplossing voor uit en thuis.

Liz lamp: 24 zwevende portglazen

Kroonluchters zijn publiekslievelingen. Het lichtspel van geslepen glas bekoort iedereen en past in elk interieur. De Liz lamp is een geslaagde, speelse variant door het geraffineerde gebruik van 24 portglazen. De LED-lichtjes liggen direct op het glas, zonder warmteophoping. Vernuftig en esthetisch. De paarsblauwe gloed geeft een bijzondere sprankeling.

Deze glazen lamp is een lichtobject en blikvanger ineen. De Liz lamp is ruimtebepalend, ongeacht in welke omgeving hij een plek krijgt. De ordening van de portglazen lijkt op een gestolde dansbeweging. De breking van het LED-licht leidt tot betoverende lichteffecten.

Specificaties
24 portglazen, 6 LED-lampen 24 Volt in een omhullende kubus van perspex, totaalgewicht 6 kg. Saillant detail: de glasbundel is los te koppelen en wasmachinebestendig. Afmetingen housing: 370x370x370 mm. Prijs ? 655 incl. BTW

Bike Light-object: 6 fietskoplampen brengen licht in de zaak

Een tros oer-Hollandse fietskoplampen maakt de Bike Light-object tot een vrolijke lamp voor (lees)licht en is geschikt voor elke ruimte. Een bestaande lamp en een bestaand Nederlands gebruiksvoorwerp waren de basis voor dit LED-lichtobject met een knipoog. Deze 6 fietslampen vormen samen een geheel nieuw verband.

Uiteindelijk viel na proeven de keuze op warmwit LED-licht van 1 Watt. De slimme constructie van de Bike Light-object maakt de lampen manoeuvreerbaar. Door het richten van het licht krijg je meer sfeer of meer functionaliteit. Deze fietskoplamp wordt een speelse driedimensionale bundel samen met 5 à 6 van deze lampen in één setting.

Specificaties
6 fietskoplampen voorzien van LED-lamp 1 Watt 230 Volt (max. 1.2 Watt), levensduur LED-lampen ca 50.000 branduren, energielabel A, niet dimbaar. Door ophanging en fixering zijn de lampen enigszins richtbaar. Chromen buis 1.00 of 1.20 meter. Fietskoplamp als plafondkapje. Made in Holland in sociale werkplaats. Prijs ? 285,- incl. BTW

Ontwerpersduo

Kees Jaap Kluiving en Feikje Oud zijn partners in ontwerp sinds 2008. Ze zijn selfmade bouwers en er is op alle terreinen een klik. De dans- en beeldende kunstachtergrond van Feikje matcht naadloos met de materiaal- en technische achtergrond van Kees Jaap. Hun technisch hoogstaande en creatieve ontwerpen hebben een eigen dynamiek. Creativiteit, vakmanschap en liefde voor het hele ontwerp- en maakproces leidde tot deze productieve samenwerking. Met hun concepten en materiaalkeuze blijven ze dichtbij huis, tuin en keuken. Maar pas op, hun eisen zijn hoog. Het resultaat moet verbazen, robuust en elegant, hedendaags en tijdloos, perfect afgewerkt en echt vernieuwend zijn. De Liz Lamp en de Bike Light-object smaken naar meer.

Meer informatie: www.ledobject.com

Publicatiedatum: 8 maart 2010

Reacties