Profielfoto van Nostalux
Nostalux
Korenmarkt 8, 1681 PB Zwaagdijk
maandag
08:30 - 17:30
dinsdag
08:30 - 17:30
woensdag
08:30 - 17:30
donderdag
08:30 - 17:30
vrijdag
08:30 - 17:30
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Lichtbronnen

Wil jij weten waar je op moet letten tijdens de aankoop van een passende lichtbron? Lees dan verder…

Fitting

Bij het aanschaffen van een lichtbron is het belangrijk om rekening te houden met de maat van de fitting. De lichtbronnen zijn namelijk verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Voorbeelden van veel voorkomende fittingen zijn de E27 (brede fitting), de GX53 (schijf fitting), de GU10 (bajonetfitting) en de G9 (prik of click fitting). In de specificaties van de Nostalux buitenverlichting en tuinverlichting staat altijd aangegeven welke fitting voor de betreffende lamp van toepassing is.

Lichtsterkte

Naast de fitting is het een aanrader om rekening te houden met de lichtsterkte. De lichtsterkte wordt aangeduid in lumen (lm). Lumen staat voor de totale hoeveelheid zichtbaar licht die een lichtbron in alle richtingen uitstraalt. Het is belangrijk dat er genoeg Lumen is om zichtbaarheid te garanderen. Bij Nostalux adviseren we je om een lichtbron met 100 tot 400 Lumen (lichtsterkte).

Lichtkleur of kleurtemperatuur

Om sfeer in het interieur te bewaken is het belangrijk om rekening te houden met de lichtkleur van de lichtbron. De lichtkleur en kleurtemperatuur van lichtbronnen wordt over het algemeen uitgedrukt in Kelvin (K). Hoe hoger het aantal Kelvin, hoe kouder de kleur van de lichtbron. Bij Nostalux adviseren we je om een lichtbron met lichtkleur tussen de 2100 en 3000 Kelvin toe te passen. Hiermee creëer je een lichtbeeld dat functioneel is en evengoed sfeervol en uitnodigend.

Dimbaarheid

Het overgrote deel van de lichtbronnen binnen de Nostalux collectie zijn LED-lichtbronnen. De LED-lichtbronnen zijn zeer geschikt voor verlichting die je en langere tijd laat branden. De ledlampen hebben namelijk een lange levensduur en een laag energieverbruik. Er zijn ook dimbare ledlampen. Let echter wel goed op de specificaties, want niet alle ledlampen zijn dimbaar.