Profielfoto van Topjaloezieen.nl
Topjaloezieen.nl
Eenspan 8A, 3897 AL Zeewolde
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Raamdecoratie voor een Scandinavische woonstijl

Binnen de Scandinavische woonstijl staat minimalisme centraal. Houdt u van rust en gezelligheid? Dan is de Scandinavische woontrend iets voor u

Een Scandinavisch interieur is vaak mooi van eenvoud. Denk bij zo’n interieur aan licht, minimalisme en ruimtelijkheid. Less is more. Wilt u ook een oase van rust in uw huis creëren? Wij vertellen u graag meer over deze woonstijl en over welke raamdecoratie hier goed bij past.

Wat is een Scandinavisch interieur?

Zoals eerder benoemd, staat minimalisme centraal binnen de Scandinavische woonstijl. Dit zorgt niet alleen voor rust, maar ook voor ruimtelijkheid. Ook kent een Scandinavisch interieur een typerend kleur- en materiaalgebruik, waarbij buiten naar binnen wordt gehaald. Daarnaast staan lichte kleuren centraal. Nu het wat duidelijker is geworden wat een Scandinavisch interieur is, gaan we in op de raamdecoratie.

 

Scandinavische raambekleding

Raamdecoratie maakt ieder interieur af. Hieronder geven wij je een aantal suggesties voor Scandinavische raambekleding.

Plisségordijnen: het plisségordijn is toch wel het meest functionele type raambekleding. Deze gordijnen bieden veel variaties op het gebied van inkijk en lichtinval. Wil je geen glurende buren? Maar wel daglicht? Dan kan je het gordijn alleen aan de bovenkant openen. Plisségordijnen zijn niet alleen praktisch, maar ook erg stijlvol. De gelijkmatige vouwen zorgen voor een strak, minimalistisch uiterlijk. Dit past perfect binnen de Scandinavische woonstijl. Bovendien zijn plisségordijnen verkrijgbaar in vele kleuren, dus er is altijd wel een kleur die past bij uw interieur.
Houten jaloezieën: dit is de populairste vorm van raambekleding voor Scandinavische interieurs. Het is typerend door het natuurlijke materiaal. Houten jaloezieën zijn niet alleen sfeervol, maar ook functioneel, wat ook een belangrijk kenmerk is van de Scandinavische woonstijl.
Rolgordijnen: dit type raambekleding sluit goed aan bij minimalistische woonstijlen vanwege het simplistische design. Rolgordijnen zien we dan ook terug in moderne interieurs.
Wit en natuurlijke kleuren zijn typerend voor een Scandinavische woonstijl. Denk dus aan witte raambekleding. Heeft u al witte muren en wilt u iets meer kleur? Ook lichtblauw, olijfgroen en beige zijn kleuren die goed binnen dit interieur passen.

Raamdecoratie op maat

Het is vanzelfsprekend dat u wilt dat uw Scandinavische raamdecoratie perfect aansluit op uw raam. Maatwerk is daarom van groot belang. Dankzij handige video-instructies wordt het u makkelijker gemaakt om maten op te nemen. Besteed u dit liever uit? Wij bieden een gratis inmeetservice die u hierbij kan helpen. Ook kunt u gebruikmaken van onze montageservice. Dan hangen we de raamdecoratie ook nog voor u op!

Gratis kleurstalen aanvragen

Wilt u de kleur en het materiaal eerst even in het echt zien? Begrijpelijk! Bij ons vraagt u eenvoudig gratis kleurstalen aan. Deze zullen binnen één à twee werkdagen bij u thuis geleverd worden. Door het aanvragen van kleurstalen kunt u de stof goed bekijken en voor het raam houden om te kijken of het voor het gewenste lichtinval zorgt. Hiermee kunt u op uw gemak bepalen welke kleur het beste past binnen uw Scandinavische interieur.