Profielfoto van Topjaloezieen.nl
Topjaloezieen.nl
Eenspan 8A, 3897 AL Zeewolde
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

De beste raamdecoratie voor kantel/kiepramen

In steeds meer huizen treffen we ze aan: kantel/kiepramen.Enorm handig natuurlijk, want bij deze ramen kiest u per keer zelf hoe ver u het raam wilt openen.

In steeds meer huizen treffen we ze aan: kantel/kiepramen. Enorm handig natuurlijk, want bij deze ramen kiest u per keer zelf hoe ver u het raam wilt openen en op welke manier. Maar wanneer u een kantel/kiepraam van raamdecoratie wilt voorzien, loopt u wellicht tegen een aantal problemen aan. De manier van openen en een eventuele handgreep op het kozijn kunnen dan lastig zijn.Gelukkig zijn er nog genoeg mogelijkheden voor stijlvolle raamdecoratie voor kantel/kiepramen. We zetten ze graag voor u op een rijtje:

Houten jaloezieën

Fan van houten jaloezieën? Die kunnen gewoon op een draai/kiepraam. Door houten jaloezieën van 25mm of 50mm te spannen met en spandraad, zet u de jaloezie vast op het raam. Hiermee voorkomt u dat de jaloezie anders gaat hangen bij een open raam en heeft u ook geen last van klapperende raamdecoratie.

Aluminium jaloezieën

Net als houten jaloezieën, kunnen ook aluminium jaloezieën van 25mm en 50mm onderaan gespannen worden. De ideale raamdecoratie dus voor uw kantel/kiepraam en goed te combineren met de jaloezieën die voor uw andere ramen hangen.

 

Rolgordijnen

Veel mensen kiezen voor hun draai/kiepraam een rolgordijn met zijgeleiding. De zijgeleiding (Fantazia of Vegas profiel) zorgt er voor dat het gordijn netjes op zijn plek blijft en niet gaat klapperen. Dankzij de zijgeleiding komt er bovendien ook geen licht langs de zijkanten van het gordijn. In combinatie met een verduisterende stof kunt u met deze rolgordijnen de slaapkamer tot wel 95 procent verduisteren.

(Honingraat) plisségordijnen

Plisségordijnen en honingraat plisségordijnen met top-down bottom-up bediening met handgreep zijn perfect voor draai/kiepramen. Deze stijlvolle gordijnen hebben standaard een ingespannen systeem, dus het gordijn klappert niet en blijft netjes op zijn plaats.

Gordijn achter de klink

Nog even een handige tip bij het kiezen van raamdecoratie voor kantel/kiepramen: houd er rekening mee dat het gordijn áchter de klink of greep moet worden bevestigd. U kunt het raam dan altijd bedienen, zonder dat u eerst het gordijn hoeft op te trekken. De raamdecoratie wordt dus op het kozijn bevestigd. Is uw kozijn van kunststof? Laat boren dan achterwege en kies voor bevestiging door middel van klemsteunen of plakstrips.

Kies voor maatwerk

Geen raam is hetzelfde en daarom is het ook voor uw kantel/kiepramen aan te raden om te kiezen voor maatwerk raamdecoratie. U wilt immers wel een gordijn dat écht past op uw kozijn, zodat u het gordijn goed kunt sluiten en het raam te allen tijden kunt bedienen. Heeft u vragen over de meest geschikte raamdecoratie voor uw draai/kiepramen? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met u mee!