Profielfoto van Topjaloezieen.nl
Topjaloezieen.nl
Eenspan 8A, 3897 AL Zeewolde
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Shutters en jaloezieën schoonmaken? Tips van Topjaloezieen.nl

Als shutters of jaloezieën eenmaal hangen, zul je ze ook regelmatig moeten schoonmaken. Een klusje waar veel mensen tegenop zien, terwijl dat niet nodig is.

We geven je daarom graag een paar handige tips voor het snel en eenvoudig schoonmaken van jaloezieën.

BEKIJK HIER ONZE INSTRUCTIEVIDEO

Goed schoonmaken? Sluit de jaloezieën

Jaloezieën schoonmaken gaat het beste wanneer de lamellen in gesloten stand staan. Je kunt zo gemakkelijk met een doekje, plumeau of stofzuiger bij het gehele oppervlak van de lamellen.

Jaloezieën afstoffen

Het schoonmaken van jaloezieën en shutters begint met afstoffen. Met een stofdoek of plumeau veeg je vuil en stof van de dichte jaloezieën. Je kunt dit natuurlijk ook met de stofzuiger doen. Hiervoor kun je het beste gebruik maken van een opzetborstel. Zet de stofzuiger aan en maak met de opzetborstel lange bewegingen over de lamellen. Dat gaat lekker snel!

Jaloezieën schoonmaken

Wie regelmatig de jaloezieën afstoft is al een heel eind. Maar zo nu en dan moet je de jaloezieën echt schoonmaken. Gelukkig is ook dat helemaal niet zo moeilijk. Shutters en jaloezieën schoonmaken gaat het beste wanneer je deze eerst afstoft. Daarna kun je een washandje en schoonmaakmiddel gebruiken voor het echte schoonmaakwerk. Wanneer je met het washandje de lamellen tussen duim en wijsvinger klemt om ze af te vegen, maak je direct de onder- en de bovenkant schoon. Je jaloezieën zijn dan in no-time weer blinkend schoon.

TIP: Maak shutters en jaloezieën één keer per maand echt goed schoon. Zo voorkom je dat vuil zich te erg aan de jaloezieën hecht en is het schoonmaken een stuk gemakkelijker.

Met welk schoonmaakmiddel maak je jaloezieën schoon?

Jaloezieën schoonmaken kan gewoon met allesreiniger of afwasmiddel. Doe dat wel altijd eerst op een doekje. Wanneer je de allesreiniger direct op de jaloezieën spuit, zou je die kunnen beschadigen. Wil je extra glimmende jaloezieën? Dan kun je oo wasverzachter gebruiken. De wasverzachter maakt je jaloezieën blinkend schoon én zorgt er voor dat er minder snel aanslag op de lamellen komt.

Zo maak je houten jaloezieën schoon

Bij het schoonmaken van jaloezieën ben je vast niet van plan om met emmers vol water aan de slag te gaan. Dat is ook helemaal niet nodig! Bij houten jaloezieën en shutters is het echter wel extra slim om op je watergebruik te letten. Je kunt ze vochtig maken, maar beter niet te nat. Het zou vervelend zijn als de houten lamellen door het water gaan werken. Zeker bij houten jaloezieën op maat is dat echt zonde. Goed poetsen dus, maar wel zuinig zijn met water. Dan komt het helemaal goed!

Meer informatie: www.topjaloezieen.nl