Profielfoto van Topjaloezieen.nl
Topjaloezieen.nl
Eenspan 8A, 3897 AL Zeewolde
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Keuzes maken: Houten jaloezieën met koord of band?

Bij houten jaloezieën met brede lamellen (50 mm) hoort daarbij ook de keuze tussen koord of ladderband.

Bij het uitzoeken van de beste raamdecoratie voor je interieur moet je heel wat keuzes maken: het soort raamdecoratie, het materiaal en de kleur. En dan volgen daarna nog de verschillende opties voor een stijlvolle afwerking. Bij houten jaloezieën met brede lamellen (50 mm) hoort daarbij ook de keuze tussen koord of ladderband.

Wat het beste bij jouw interieur en woonwensen past is uiteindelijk aan jou. In dit blog vertellen we je wat meer over de twee opties.

Houten jaloezieën met ladderband

Ladderband is een mooie brede band die verticaal over de jaloezieën loopt. Hoe groter het verschil tussen de kleur ladderband en de kleur lamellen, hoe meer de band in het oog springt. Je kunt uiteraard ook kiezen voor een kleur die slechts een tintje donkerder of lichter is dan de lamellen, dan vallen ze minder op.

Natuurlijk is het in eerste instantie belangrijk dat de brede, opvallende ladderbanden passen bij je interieur. Maar net zo belangrijk is het dat de banden passen bij het raam. Bij drukke ramen met veel randen kunnen ladderbanden snel té druk zijn Maar bij ramen met een groot glasoppervlak en weinig randen komen ze juist bijzonder goed tot hun recht. Veel randen om het raam en toch graag ladderband? Open de lamellen dan slechts een klein stukje (in een hoek van 90 graden). De ladderband ziet er dan prima uit.

Houten jaloezieën met ladderkoord

Voor een wat meer eenvoudige uitstraling van de nieuwe jaloezieën kies je houten jaloezieën met ladderkoord. Dit touw is dun en valt nauwelijks op. Het zorgt ook voor een vrijwel ononderbroken uitzicht bij opengedraaide lamellen.

In tegenstelling tot ladderband, dat over de lamellen loopt, loopt ladderkoord door kleine gaatjes in de jaloezieën. Ook dat zorgt ervoor dat de koorden minder opvallen. Ze zijn in feite puur functioneel voor het optrekken van de lamellen. Het horizontale effect van de jaloezie komt door een ladderkoord sterker naar voren en de raamdecoratie heeft een rustige uitstraling.

Keuzestress? Kies eerst de rest…

Heb je nu nog geen idee of je voor ladderband of ladderkoord wil kiezen? Geen probleem! Het uitzoeken van nieuwe houten jaloezieën begint bij het kiezen van de houtsoort, de kleur en de breedte van de lamellen. Bekijk daarna gerust de verschillende kleuren ladderband die je daarbij zou kunnen kiezen. Zit er iets bij dat je aanspreekt? Dan kun je verder bekijken of deze keuze ook past bij jouw interieur én de ramen.

Het is uiteraard wel belangrijk dat je binnen één ruimte voor ieder raam dezelfde keuze aanhoudt. Dat zorgt voor eenheid en stijl in huis.

We denken graag met je mee!

Kom je er toch niet uit? Laat ons dan met je meedenken! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Door jouw woonwensen en gevoel te combineren met onze kennis en ervaring vinden we ongetwijfeld de mooiste raamdecoratie voor jouw interieur.