Profielfoto van Topjaloezieen.nl
Topjaloezieen.nl
Eenspan 8A, 3897 AL Zeewolde
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Welke raamdecoratie voor de slaapkamer? | Topjaloezieën.nl

Welke raamdecoratie voor de slaapkamer?

Bent u op zoek naar inspiratie voor raamdecoratie in de slaapkamer? Zeker voor de slaapkamer is het belangrijk dat u voor een geschikte vorm van raambekleding kiest, uw nachtrust hangt er immers van af. Bij Topjaloezieën.nl vindt u verschillende passende vormen van raamdecoratie voor de slaapkamer. We zetten de beste opties met al hun voor- en nadelen voor u uiteen, dus lees snel verder.

Wat is de beste raambekleding voor in de slaapkamer?

Voordat u beslist welke soort raambekleding u wilt hebben in uw slaapvertrek, moet u helder voor ogen hebben waar uw ideale raamdecoratie aan voldoet. Vindt u een sfeervolle uitstraling belangrijk of gaat functionaliteit voor? Wordt u graag met natuurlijk ochtendlicht wakker of geeft u de voorkeur aan een volledig verduisterde kamer? Daarnaast moet u ook rekening houden met het type ramen dat u in de slaapkamer heeft. Voor normale ramen zijn een ruim aantal verschillende soorten raambekleding een optie, maar als u op een zolder met schuine dakramen slaapt dan is de keuze beperkt.

De meeste mensen hebben een optimale nachtrust in een donkere kamer. Zeker in de zomer kan het prettig zijn om uw slaapkamer iets langer donker te houden om ook de slaap iets te rekken. Een extra voordeel van een donkere ruimte is dat verduisterende raamdecoratie doorgaans ook isolerend werkt. Dit betekent dat uw verduisterde slaapkamer in de winter beter de warmte binnenhoudt, terwijl de kamer 's zomers juist langer koel blijft – zeker fijn wanneer u ramen op het oosten hebt.

 

Hoe verduister ik mijn slaapkamer?

Hoe verduisterend uw raambekleding is, hangt af van meerdere factoren: de kleur en/of transparantie van het materiaal en de mate waarin de raamdecoratie ruimte laat voor gaten en kieren. Kiest u voor een (semi-)lichtdoorlatende stof in de slaapkamer, dan kunt u met een donkere kleur alsnog een beetje verschil maken. Veel van onze raamproducten zijn ook verkrijgbaar in een semi-verduisterende of verduisterende (black-out) stof met of zonder extra zonwerende laag. Voor deze verduisterende materialen maakt het niet uit welke kleur u kiest, omdat de stof van zichzelf al voldoende niet-transparant is.

Gordijnen

Gordijnen in de slaapkamer zijn een echte klassieker. Onze gordijnen hebben een knusse uitstraling die past in de sfeer van het slaapvertrek en zijn verkrijgbaar in stoffen die enige donkerte verschaffen, zoals polyester en zacht velours. Deze gordijnen kunnen gevoerd worden met een black-out voering. Voor extra privacy overdag kunt u kiezen voor een lichtdoorlatend gordijn onder de overgordijnen.

? Sfeervolle en luxe uitstraling

? Maximumbreedte van 6 meter

? verduisterend

 

 

Honingraat-plisségordijnen

Honingraat-plisségordijnen bestaan uit 2 lagen stof die in banen op elkaar wordt genaaid, waardoor er open ‘luchtbuizen’ ontstaan die van de zijkant bezien op honingraten lijken. Doordat honingraat-plissés een dubbele laag stof én deze holle banen hebben, heeft deze variant op plisségordijnen een extra isolerende werking. Honingraat-plisségordijnen kunnen worden geleverd met een handig ‘top down, bottom up'-systeem. Dit betekent dat u ze vrijelijk naar boven en onderen over het raam kunt bewegen en dus zelf de hoeveelheid licht en privacy bepaalt.

De honingraat-plissés zijn verkrijgbaar in volledig verduisterende black-out-stof. Ook heeft dit type raamdecoratie weinig last van lichtdoorlatende kieren, doordat de gordijnstof nauw aansluit op het frame. [AD1]

? Verkrijgbaar in verduisterende stof

? Isolerende werking

? Mate van privacy en lichtinval makkelijk te bepalen

? Geschikt voor ramen in afwijkende vormen

? Maximumbreedte van 120 cm

 

Rolgordijnen

Rolgordijnen bestaan uit 1 laag gladde stof die middels een op- en afrolsysteem geopend en gesloten wordt. De tijdloze uitstraling past goed in veel verschillende stijlen slaapkamers, wat deze vorm van raambekleding een veelzijdige keuze maakt. Hoewel onze rolgordijnen met een verduisterende stof geleverd kunnen worden, zijn ze niet de meest verduisterende optie. Omdat het gordijn los voor het raam hangt en niet in een frame of systeem bevestigd zit, heeft wind en zwaartekracht vrij spel. Hierdoor kunnen er lichtdoorlatende kieren aan de zijkanten ontstaan.

? Verkrijgbaar in verduisterende stof

? Maximumbreedte van 290 cm (XL)

? Lichtdoorlatende kieren

 

Duo-rolgordijnen

Een variatie op het rolgordijn is het duo-rolgordijn of zebra-rolgordijn. Deze variant bestaat uit een dubbele laag stof met afwisselend transparante en niet-transparante banen over elkaar heen bewegen, waardoor u zelf in de hand hebt hoeveel licht u doorlaat en hoeveel privacy u creëert. Onze duo-rolgordijnen kunnen in een semi-verduisterende stof worden geleverd. Ze verduisteren de kamer daarmee enigszins, maar niet volkomen. Ook blijft er met dit systeem zowel licht langs de zijkanten als licht tussen de banen door komen, waardoor dit type raamdecoratie uiteindelijk voor ongeveer 75% verduistering zorgt.

? Mate van privacy en lichtinval makkelijk te bepalen

? Maximumbreedte van 260 cm (XL)

? Verduistert voor 75%

Rolgordijnen met zijgeleiding

Rolgordijnen met zijgeleiding werken hetzelfde als een normaal rolgordijn, maar worden in een frame, de cassette en zijgeleiding, gemonteerd. De stof sluit daardoor volledig naadloos aan op het raam, waardoor er geen sprake is van lichtkieren. Daarbij zijn deze gordijnen verkrijgbaar in verduisterende stoffen. U kunt kiezen voor een witte of zilveren achterkant die het zonlicht extra reflecteert of voor een esthetisch verantwoorde, meegekleurde achterzijde. Al met al is een rolgordijn met zijgeleiding tot wel 95% verduisterend.

? Tot 90-95% verduisterend

? Verkrijgbaar met extra zonwerende laag

? Maximumbreedte van 100-130 cm

Dakraamrolgordijnen

Slaapt u op een zolder met schuine dakramen, dan is de keuze voor uw slaapkamer-raamdecoratie iets beperkter. U kunt dan kiezen voor ofwel honingraat-plisségordijnen voor uw dakraam, ofwel dakraamrolgordijnen. Het voordeel is dat beide opties uitstekend zijn als verduisterende raambekleding in de slaapkamer. Omdat deze vormen van raamdecoratie de zwaartekracht moeten kunnen weerstaan, zijn ze strak tegen het raam gemonteerd, waardoor lichtkieren geen kans hebben. Ook hebben de dakraamsoorten dezelfde eigenschappen als hun ‘normale’ variant. Ze worden geleverd in een volledig verduisterende stof en de honingraat-variant heeft daarnaast dezelfde isolerende werking en de ‘top down, bottom up’-handgreep.

? Geschikt voor schuine (Velux) dakramen

? Tot 95% verduisterend

? Maximumbreedte van 120 cm

Onze winnaar voor in de slaapkamer

Welke van onze opties de beste raamdecoratie is voor uw slaapkamer, hangt af van uw wensen en voorkeuren. Als u een volledig donkere kamer prettig vindt, raden wij een rolgordijn met zijgeleiding of een honingraat-plisségordijn aan. Welke soort u ook kiest, Topjaloezieën.nl levert alle soorten raambekleding volledig op maat gemaakt voor uw ramen, waardoor deze altijd zo kier- en naadloos mogelijk aansluiten op het raam. Neem gerust contact met ons op of bezoek onze showroom in Zeewolde voor een persoonlijk advies en inspiratie!