Profielfoto van Topjaloezieen.nl
Topjaloezieen.nl
Eenspan 8A, 3897 AL Zeewolde
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Houten raamdecoratie: alles wat u wilt weten

Alles wat u wilt weten over houten raamdecoratie

Overweegt u om houten raamdecoratie aan te schaffen en bent u benieuwd of die bij u past? In deze blog vindt u alles over raambekleding van hout: uit welke verschillende soorten u kunt kiezen, wat de voor- en nadelen van het materiaal zijn en hoe u uw houten raamdecoratie het langst mooi houdt.

Verschillende soorten

Bij ‘houten raambekleding’ denkt u al snel aan jaloezieën: de welbekende horizontale lamellen met veel ruimte voor eigen invulling van de lichtinval en privacy. De lamellen kunnen met een bedieningskoord geroteerd worden, waardoor u meer of minder licht laat doorschijnen. Minder bekend zijn shutters, een andere vorm van raamdecoratie met (vaak houten) horizontale lamellen. In tegenstelling tot bij jaloezieën kunnen shutters niet verticaal geopend of gesloten worden; deze vorm van raamdeco bestaat uit losse luiken: vaste frames met daarin roteerbare lamellen. De shutter kan zijwaarts worden opengeklapt.

Voordelen van houten raamdecoratie

Kiezen voor raamdecoratie van hout levert een aantal fijne voordelen op. Om te beginnen is hout een natuurmateriaal, waardoor uw raambekleding een ongekunstelde en warme uitstraling heeft. Het hout is glad, maar in vergelijking met andere gladde materialen als kunststof en aluminium weinig reflecterend. Hierdoor is er geen felle weerkaatsing van het zonlicht op de lamellen en geven de houten lamellen een mooie, natuurlijke lichtinval. Ook heeft hout van nature een isolerende functie, waardoor 's zomers de warmte wordt buitengehouden en 's winters de warmte beter binnenshuis blijft.

De uitstraling van houten raamdecoratie is afhankelijk van de houtsoort die gebruikt wordt. Afhankelijk van het type hout en de afwerking zullen er in meer of mindere maten houtnerven zichtbaar zijn. Topjaloezieën.nl levert houten jaloezieën van 2 houtsoorten, lindehout en abachi-hout. Linden is een zachte houtsoort met een fijne, uniforme bouw. Lamellen van dit type hout hebben een verfijnde, relatief gladde structuur. Ook abachi is een zachte, stabiele houtsoort. Houten jaloezieën van abachi hebben een duidelijke houtnerf, perfect voor een natuurlijke en ook een stoere look. Voor een extra robuuste en luxe uitstraling kunt u ook kiezen voor houten raambekleding met een extra brede lamel.

Hoewel hout van zichzelf doorgaans een warme bruintint heeft, is houten raamdecoratie vaak ook verkrijgbaar in verschillende andere kleuren. Bij Topjaloezieën.nl kunt u bijvoorbeeld kiezen voor houten jaloezieën in (gebroken) wit, zwart en verschillende warme en koele grijstinten. Zo is er altijd een variant die qua kleur mooi aansluit bij de rest van uw interieur.

Alle voordelen op een rij:

? Warme, natuurlijke uitstraling

? Natuurlijke lichtinval dankzij minimale lichtweerkaatsing

? Isolerend

? Verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, kleuren en lamelbreedtes

Nadelen van houten raambekleding

Dat hout een natuurproduct is, is uiteindelijk zowel een voordeel als een nadeel. Houten raambekleding ‘leeft’, wat betekent dat de lamellen uit kunnen zetten en kunnen kromtrekken bij een verschil in temperatuur of een verhoogde luchtvochtigheid. Ons abachi-hout en lindehout is relatief goed bestand tegen de invloed van zonlicht en vocht, maar voor gebruik in (zeer) vochtige ruimtes is raambekleding van hout iets minder geschikt en kunt u beter gaan voor een kunststof of aluminium optie.

In het kort:

? Uitstekende keuze voor de woonkamer, keuken, slaapkamer, werkkamer, speelkamer etc.

? Minder geschikt voor vochtige ruimtes

Uw raamdecoratie van hout onderhouden

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van uw houten raamdecoratie. Gelukkig is dit materiaal makkelijk te onderhouden. Voor het schoonmaken van houten raambekleding heeft u namelijk niets anders nodig dan een doekje en water. (Agressieve) schoonmaakmiddelen kunnen het hout juist aantasten. Alleen water is doorgaans voldoende voor het reinigen van vlekken. Voor het alledaagse onderhoud van houten raamdecoratie kunt u de lamellen afnemen met een stofdoek, plumeau of stofzuiger met zachte opzetborstel.

Op maat gemaakt bij Topjaloezieën.nl

Bent u erover uit dat houten raamdecoratie helemaal iets voor u is? Bestel uw houten jaloezieën dan voordelig online bij Topjaloezieën.nl. Al onze houten raambekleding wordt speciaal voor u op maat gemaakt. U geeft de gewenste afmetingen aan ons door, en wij zorgen er vervolgens voor dat u binnen 10 tot 15 werkdagen al kunt genieten van uw houten raamdecoratie.