Profielfoto van Topjaloezieen.nl
Topjaloezieen.nl
Eenspan 8A, 3897 AL Zeewolde
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Bespaar geld deze winter met isolerende raambekleding

Er zijn meerdere redenen om te investeren in isolerende raambekleding. Lees onze tips!

Het nieuws staat er vol mee de afgelopen tijd: de prijzen van gas en elektriciteit rijzen de pan uit. Vooral in de winter is dat slecht nieuws, want dan gaan we meer stoken om onze woningen warm te houden. Meer stoken betekent hogere kosten. Slecht nieuws voor de portemonnee dus.

De goedkoopste energie is energie die niet wordt gebruikt. Dus wat kunt u doen om minder energie te gebruiken deze winter? De meest voor de hand liggende maatregel is om de verwarming een paar graden lager te zetten. Als u zich warmer kleedt, dan hoeft u hier helemaal niet zoveel last van te hebben als u thuis bent.

Natuurlijk wilt u geen ijspegels aan het plafond (bij wijze van spreken natuurlijk), dus helemaal de verwarming uitzetten is ook geen goed idee. Welke optie blijft er dan over om uw energierekening te verlagen? Investeren in goede isolatie!

Hoe kunt u uw huis beter isoleren?

U kunt uw woning op meerdere manieren isoleren. Denk bijvoorbeeld aan spouwmuurisolatie. Daarbij wordt er een schuimlaag in de spouwmuur van uw huis gespoten, zodat er een extra laag stilstaande lucht om uw muren ontstaat. Ook kunt u enkel glas laten vervangen door dubbelglas.

Hoewel deze maatregelen uw huis beter isoleren, zijn ze verre van ideaal. Spouwmuurisolatie kan duur zijn. En hoewel dubbelglas al beter isoleert dan enkelglas, laat het alsnog veel te wensen over. Een veel makkelijkere manier om uw huis verder te isoleren, is door te kiezen voor isolerende raamdecoratie. Zeker als u grote raampartijen in uw huis hebt, kan het helpen om te kiezen voor raamdecoratie met een goed isolerend vermogen.

Waarom zou u investeren in isolerende raambekleding?

Er zijn meerdere redenen om te investeren in isolerende raambekleding. De eerste is natuurlijk de isolerende werking en de stookkosten die u hierdoor gaat besparen. Isolerende gordijnen, bijvoorbeeld, kunnen u misschien wel meer geld besparen dan u in eerste instantie zou verwachten.

Een andere reden om te investeren in isolerende raambekleding is dat uw interieur misschien wel een opfrisbeurt kan gebruiken. Veel mensen schaffen hun raambekleding aan als ze in hun nieuwe woning intrekken, maar overwegen vervolgens nooit eens een andere raamdecoratie. Zonde!

Het kan enorm verfrissend zijn - niet alleen voor uw interieur, maar ook voor uw geest - om eens iets anders voor de ramen te hangen. Dit is zeker een goed idee zo vlak voor de winterperiode. We gaan een lange, donkere tijd tegemoet met lage temperaturen, dus grote kans dat we de komende tijd veel binnen zitten. Hoe fijn is het dan om in een nieuw en fris interieur te zitten met prachtige nieuwe raambekleding voor de ramen?

Hoeveel kunt u besparen met isolerende raambekleding?

Hoeveel u precies kunt besparen met isolerende raambekleding hangt af van uw huidige woonsituatie. Als uw huis nu heel slecht geïsoleerd is, dan kunt u de grootste winst boeken door te werken aan de isolatie. Als uw huis al heel goed geïsoleerd is, dan is het minder effectief om beter isolerende materialen toe te voegen, maar u kunt alsnog besparen. Ook zijn er veel verschillende soorten raambekleding welke niet allemaal even goed isoleren. Een eenduidig antwoord kunnen we dus niet geven op de vraag hoeveel isolerende raambekleding u in euro’s per jaar oplevert.

Er wordt geschat dat een appartement met dubbelglas zo’n €13 per jaar kan besparen op de stookkosten door te kiezen voor rolgordijnen. Appartementen zijn van zichzelf al goed geïsoleerd, omdat ze vaak aan bijna alle kanten ingesloten worden door andere appartementen. Nieuwere appartementen hebben vaak ook al dubbelglas, wat al een stap in de goede richting is.

De besparingen zijn aanzienlijk groter voor een slechter geïsoleerde woning. Geschat wordt dat een vrijstaand huis met enkelglas zo’n €270 (!) per jaar kan besparen op de stookkosten door te kiezen voor dubbele plisségordijnen met inwendige aluminium coating. Omdat vrijstaande huizen niet grenzen aan andere huizen, zijn zij van zichzelf al slechter geïsoleerd dan bijvoorbeeld een appartement. En als een huis enkel glas heeft, is er veel winst te behalen met isolerende raambekleding.

Spreken deze cijfers u aan? Dan wilt u vast zelf aan de slag gaan met isolerende raambekleding. Lees snel verder om erachter te komen voor welke raambekleding u dan het beste kunt kiezen!

Wat is de beste isolerende raambekleding?

Als het om raambekleding gaat, is de keuze enorm. Bij Topjaloezieen hebben we een ruim aanbod in jaloezieen, plissegordijnen, gordijnen, rolgordijnen en horren. Maar voor welk product kunt u het beste kiezen als u als doel hebt om uw raampartijen zo goed mogelijk te isoleren?

Gordijnen

Alle gordijnen die u dicht kunt doen, hebben een isolerende werking. Wilt u het isolerend vermogen maximaliseren, dan kunt u toch beter kiezen voor gordijnen met een verduisterende voering (black-out) dan voor inbetween gordijnen.

Enkel glas met goede isolerende gordijnen isoleert ongeveer net zo goed als dubbelglas. Dubbelglas kan duur zijn, dus economisch gezien zijn isolerende gordijnen een goede keuze. Maar uw enkelglas vervangen door dubbelglas is ook een stuk minder leuk dan nieuwe gordijnen aanschaffen. Gordijnen beslaan al snel de lengte van een hele muur in uw huis en zijn dus een prominent onderdeel van uw interieur. Door nieuwe gordijnen aan te schaffen, kunt u gelijk een groot deel van uw interieur een update geven.

Honingraat plissé gordijnen

Honingraat plissé gordijnen zijn ook een hele goede keuze als u uw ramen verder wilt isoleren. Dit type gordijn heeft twee lagen stof met een honingraatstructuur. Deze structuur isoleert goed omdat het lucht vasthoudt. Zo houden deze gordijnen extra goed de warmte vast. In de winter blijft het daardoor binnen lekker warm en in de zomer wordt de warmte juist buiten gehouden.