Foto: 000Sandra/000-ikea-hack-ivar-diy-verf-schilderen-opknappen-kast-kastje-cabinet-paint-verf-schilderen.jpg

IVAR kast: 4 IKEA hacks voor jouw volgende DIY project

Ben je op zoek naar een nieuwe kast? Met deze IKEA hacks en wat verf maak je heel eenvoudig zelf van IVAR een echte eyecatcher.

Sandra van Koningshoven

IKEA IVAR kast 50 jaar: hieperdepiep HOERA!

IKEA bestaat al meer dan vijfenzeventig jaar, wist je dat? En hun IVAR kast vierde onlangs zijn vijftigste verjaardag. Het begon ooit met alleen een minimalistisch kastje van grenenhout, maar de collectie is ondertussen uitgegroeid tot een modulair kastensysteem. En die kun je dus maken zoals jij het wil.

Leuk kastje in een hip jasje

Hoewel de collectie ook uitgebreid is metalen lockerkasten, wordt het grootste gedeelte ervan nog steeds van onbehandeld grenenhout gemaakt. En dat is hartstikke handig, want zonder al te veel gedoe geef je supersnel en makkelijk je eigen draai aan deze toffe kastjes. Nieuw kleurtje, andere pootjes of leuke leren handgrepen? Het kan allemaal!

Echt bijzondere IKEA Hacks

Nu heb je – net als ik – vast al heel veel dezelfde IKEA Hacks voorbij zien komen. Saai! Daarom ben ik op zoek gegaan naar echt bijzondere hacks voor IVAR. En ik vond 4 hele, héle mooie voor je!

IVAR - Urban Jungle Stijl

0-Abeautifulmess-ikea-hack-ivar-diy-verf-schilderen-opknappen-kast-kastje-cabinet-paint-verf-schilderen

Voor deze IKEA hack gebruikten de twee zusjes Elsie en Emma van A Beautiful Mess witte, zachtroze en zachtgroene verf. De laatste gebruikten ze voor de supertoffe bladeren die ze erop lijmden. Ook hebben ze een makkelijke oplossing voor de altijd aanwezige kier tussen de twee deurtjes. Deze hack is dus niet alleen mooi, maar ook superhandig!

IVAR – Lekker Fleurig met Bloemen

0-Deliciousanddiy-ikea-hack-ivar-diy-verf-schilderen-opknappen-kast-kastje-cabinet-paint-verf-schilderen

Anam vindt het fantastisch om meubels op te knappen of om ze een andere look te geven. Dit kastje van IKEA was voor haar dus een perfect doek voor de prachtige bloemen die ze er met verf op schilderde. Hou je van een echte kleurexplosie? Dan is deze hack echt wat voor jou!

IVAR – Jaren 50 Chique

0-Melanielissackinteriors-ikea-hack-ivar-diy-verf-schilderen-opknappen-kast-kastje-cabinet-paint-verf-schilderen

Is Jaren 50 Chique echt jouw ding? Dan is de hack van Melanie Lissack Interiors voor jou 'the way to go'. Met een prachtige groene kleur, gouden grepen en pootjes en mooie houten panelen, maakte zij van een heel eenvoudig kastje, een super-de-luxe eyecatcher.

IVAR – Paars en Op Rolletjes

0-Alltihemmet-ikea-hack-ivar-diy-verf-schilderen-opknappen-kast-kastje-cabinet-paint-verf-schilderen

Of je nou van modern houdt, van romantisch of van landelijk, deze hack van Allt I Hemmet (vertaling: Alles In Huis) past eigenlijk in elk interieur. En hij is handig: door de wieltjes rol je hem heel makkelijk van de ene naar de andere plek. Hou je niet van paars? Dan kies je toch gewoon voor een ander kleurtje?

Hout verveelt nooit

De twee IVAR kasten in mijn woonkamer zijn al jaren 'gewoon' grenen. Geen verf, geen lak en geen toeters en bellen. En ze vervelen me nog steeds niet. Hout is prachtig en het staat geweldig in mijn verder witte interieur. Maar na het zien van deze 4 leuke make-overs, begin ik wel een beetje te twijfelen hoor.

Heb jij al zin gekregen om een kastje helemaal naar je eigen zin te maken? Hup, naar de dichtstbijzijnde IKEA dan!

Nog meer leuke DIY projecten!

DIY gehaakte vilten mand met leren handvaten

De 10 leukste DIY Ikea Hacks op een rijtje

DIY Bungee XL honden- of kattenmand

Reacties