Foto: Ikea_Hacks_Algemeen

DIY: de 10 leukste Ikea Hacks op een rijtje

Wil jij jouw doorsnee IKEA interieur op pimpen? Hier zijn 10 leuke hacks!

Jaimy van de Wal

IKEA hacks zijn helemaal hip en happening. Maar wat zijn IKEA hacks? IKEA hacks zijn simpelweg upgrades van de IKEA meubels die er een beetje saai uitzien. Een likje verf, een kast als bed. Het kan allemaal als je maar creatief genoeg nadenkt! Hier vind je de 10 leukste en populairste hacks.

1. Besta kast als loungebank
Als je op de IKEA Besta kasten een lekker comfortabel kussen legt en je doet er nog wat sierkussen erbij, dan heb je een perfecte lounge bank. Doordat het een kast is heb je natuurlijk ook nog wat opbergruimte! Je kan deze hack trouwens ook doen met de open kast van de Kallax collectie.

 

2. Een minituintje met de Grundtal-accessoires
Dit is een super leuke manier om nog wat groen in je huis te hebben. Snijd de helft van het plastic uit de deksel. Doe er wat aarde, of steentjes in en doe er een paar miniplantjes in. Als je minituintje naar wens is, kan je ze aan de muur hangen! Je kan er het beste vetplantjes in doen, deze hebben vrij weinig water nodig. Zo voorkom je ook dat er water langs de muur gaat druipen.

3. Gebruik het Barso-rek in de keuken
Met het Barso-rek fleur je makkelijk de keuken op! Het ziet er niet alleen leuk uit maar het is ook nog eens praktisch. Gebruik s-haken om je keukengerei mee op te hangen. Je kan er ook recepten of leuke fotootjes aan hangen met magneten of decoratieve papierklemmen.

4. Geef Duktig een makeover!
Maak van de Duktig speelgoedkeuken een ware design keuken! Met wat behang, een spuitbus en accessoires maak je van deze kleine keuken een echte droomkeuken!

5. De Ivar-kast als canvas voor je kunstwerk
Omdat de Ivar-kast van hout is en er eigenlijk best saai uit ziet, kan je Ivar mooi gebruiken als canvas. Schilder je mooiste kunstwerk op de kast en ta-da! Dan is de Ivar-kast uit het niets niet meer zo saai.

6. Een origineel bureau
Met de planken van Ekby kan je een te gek bureau creëren! De onderste plank, het bureau, moet wel iets meer uitsteken dan de twee planken daar boven. Anders heb je heel weinig werkruimte of je stoot je hoofd telkens tegen de plank boven je. Kies dus voor twee verschillende maten plank. Een beetje accessoires erbij, een toffe stoel en dan heb je een te gek bureau!

7. Een eigen touch
Een keuken van de IKEA kan je zelf heel makkelijke een upgrade geven waardoor het toch iets beter bij je eigen smaak past. Schuur de kasten en ga aan de slag met een spuitbus! Zo geef je je IKEA keuken een eigen touch.

8. Kallax is perfect voor een persoonlijke bar
Altijd al een bar in huis willen hebben? Het kan met de Kallax-kasten! Met een beetje creatief denken heb je zo een superstylish bar. In de dichte kast kan je bijvoorbeeld een kleine koelkast installeren zodat je alles bij de hand heb!

9. Geef je saaie plantenstandaard een upgrade
De witte plantenstandaard ziet er stukken beter uit met houten dienbladen! Je kan natuurlijk het hout ook inwisselen voor een ander materiaal. De keuzes zijn oneindig en het ziet er super leuk uit!

10. Een plankendrager als lamp!
Gebruik de Ekby plankdrager om een super stoere lamp mee te maken. Boor drie gaten in de plankendrager voor het snoer van de lamp. Als je klaar bent hang je de plankendrager gewoon op en heb je een nieuwe toffe lamp!

Reacties
Pedrik

Die 7e, welke kast is dat? Echt mooi!

2 jaar geleden
Guido-van-Loon

Ah, die is ook mooi :). Dat is een IKEA keuken bestaande uit:
Grepen - SEKTION
Deuren - BODBYN
Wandplank - VADHOLMA
Werkblad - KARLBY

2 jaar geleden
Pedrik

Bedankt! Maar ik bedoel die daarvoor denk ik, die blauwe ladekast.

2 jaar geleden
Guido-van-Loon

Hoi Pedrik, dat is de Kallax. Hiermee kun je eindeloos variëren.

2 jaar geleden
N.J.S

Bedankt voor de handige tips!

5 jaar geleden