DIY: 5 supertoffe nieuwe IKEA HACKS

IKEA hacks, hippe upgrades van bestaande IKEA meubels, blijven leuk! Wij hebben weer 5 nieuwe, supercreatieve voor je uitgezocht.

Guido van Loon 21 September 2020

IKEA hacks blijven ontzettend populair. En terecht, het is ook superleuk om te zien wat voor moois en creatiefs je kunt doen met op het eerste oog niet zo heel spannende meubels. Wij lieten je al eerder 10 hele toffe hacks zien. Maar omdat we er zelf ook geen genoeg van kunnen krijgen hebben we weer 5 nieuwe voor je op een rijtje gezet.

1. Badmat net even anders

Wil je een unieke badmat? Dan is onze eerste hack echt iets voor jou! Deze badmat bestaat namelijk uit de terrasvlonders (Runnen) van IKEA. Ziet er erg stijlvol uit vinden wij! En omdat het terrasvlonders zijn, hoef je je ook geen zorgen te maken dat ze niet tegen een vochtige omgeving kunnen.

2. Billy parkeergarage

Herken jij het ook? Het speelgoed van je kinderen slingert overal. En het door hen laten opruimen blijft altijd een strijd. Met deze coole parkeergarage gaat dat vast veranderen. Want hoe leuk is het nou om je al je autootjes in te parkeren? Met deze Billy boekenkast heb je dat zo voor elkaar. Wij zijn fan van deze hack!

3. Kallax als keukeneiland

Het is één van de populairste kasten van IKEA: de Kallax vakkenkast. En dat is ook niet zo gek, hij is verkrijgbaar in verschillende formaten en kan dan ook voor van alles gebruikt worden. Deze variant hadden we echter nog niet eerder gezien: van twee Kallaxkasten is een superstoer keukeneiland gemaakt. Er zijn nog een oud tafelblad en poten aan de onderkant aan toegevoegd om het helemaal af te maken. Echt een hele creatieve DIY.

4. Stellingkast aan het plafond

Als je even zoekt, kom je zoveel leuke hacks tegen. Want wat dacht je van deze stellingkast? Opgehangen aan het plafond! Handig voor je keukenspulletjes en je flessen wijn. Dit zorgt echt voor een extra dimensie in je keuken. Wij zijn fan, superleuk!

5. Bekväm in de badkamer

Normaal gesproken is Bekväm een houten kruidenrek, helemaal niet zo spannend. Maar daar hoeft het niet bij te blijven, je kunt er zoveel meer mee. Wacht dacht je bijvoorbeeld van deze DIY? Bekväm als wandplankje in je badkamer. Ideaal voor je make-up, kam of tandenborstel! En monteer je hem ondersteboven? Dan heb je een leuk handdoekrekje.

Wil je nog meer zien? Check ook deze 4 DIY voorbeelden van de IVAR kast.

Reacties