Foto: 5-IKEA-hacks-die-je-huisdier-te-gek-zal-vinden-en-jij-ook

5 IKEA hacks die je huisdier te gek zal vinden (en jij ook)

Je wilt je huisdier een fijn thuis geven, maar ook niet je hele interieur in beslag laten nemen met dierenartikelen. Deze 5 IKEA hacks zijn de oplossing!

Guido van Loon

Je huisdier zelf neemt vaak niet eens zoveel plek in beslag, hun accessoires, speelgoed en specifieke meubels vaak echter des te meer. Het probleem is vaak: hoe combineer je dit leuk in je interieur. Zodat de huisdier-artikelen niet de overhand nemen maar je huis nog steeds een prettig thuis is voor jouw huisdier. Gelukkig hebben we IKEA en zijn handige meubels! Deze 5 IKEA hacks zal je huisdier te gek vinden (en jij ook). En zoals je van IKEA hacks gewend bent, zijn heel eenvoudig zelf te maken!

1. Maak van je BEKVÄM een echt kattenhuis

Het is helemaal niet zo moeilijk om een krukje om te toveren tot een schitterend kattenhuis. Je kunt het huis ook nog heel leuk pimpen door het in een leuk kleurtje te schilderen. Superleuk en erg betaalbaar! Het enige wat je nodig hebt is een BEKVÄM en wat multiplex platen.
-> Zo maak je dit kattenhuis.

2. Opstapje voor je hond van KNAGGLIG kistjes

Is je hond niet al te groot, dan kun je op een heel eenvoudige en leuke manier een opstapje maken zodat hij bijvoorbeeld makkelijker op de bank kan komen. Het enige wat je nodig hebt zijn IKEA KNAGGLIG kistjes en een GURLI kussen.
-> Zo maak je dit opstapje

3. Op zoek naar een konijnenhok dat in je interieur past? Deze KALLAX kast is de oplossing

Een konijnenhok kan best veel plek in je interieur in nemen en soms past het ook nog niet eens bij de rest van je woonkamer. Dat is natuurlijk zonde! Met dit hok gemaakt van de bekende KALLAX kast is ideaal. Veelzijdig, niet duur en je konijn vindt het er ook fantastisch!
-> Zo maak je dit konijnenhok

4. Maak een simpele, effectieve klimmuur voor je kast van een IKEA vloerkleed

Misschien niet de mooiste hack, maar wel een hele handige en effectieve. Hang een (laagpolig) IKEA vloerkleed aan de muur, van de plafond tot aan de grond. Binnen een mum van tijd heb je een leuke klimmuur en krabplek voor jouw kat gemaakt.

5. Van ladekast naar hondenbed in een paar stappen met de RAST ladekast

Op het blog OURHOUSENOWAHOME vonden we dit superleuke hondenbed gemaakt van een IKEA RAST ladekast. Simpel en heel effectief. Daar zal je hond heerlijk in liggen!
-> Zo maak je dit hondenbed

Reacties