Foto: Tips-voor-het-schilderen-van-jouw-huis

Tips voor het schilderen van jouw huis

Wil je jouw huis opknappen of ben je net verhuisd? Lees dan hier hoe je jouw huis goed kunt schilderen.

Guido van Loon

Met de juiste voorbereiding en materialen ziet jouw huis er spic en span uit.

Gebruik de juiste verf

De eerste stap is ervoor zorgen dat je goede verf hebt. Er zijn veel aanbieders waar je verf kunt kopen, waarvan ook diverse budgetaanbieders. Echter is goedkope verf niet altijd de betere keuze. Om te voorkomen dat je na een paar jaar weer opnieuw moet gaan verven is het belangrijk dat je goede kwaliteit verf aanschaft.Een paar euro extra is de investering waard als de verf langer goed blijft dan de goedkopere verf. Wil je ook je plafond schilderen? Zorg dan dat je hier ook de juiste verf voor aanschaft. Voor het plafond heb je een ander soort verf nodig dan muurverf. Check ook de beoordelingen van de verf.

Gebruik goede verfmaterialen

Naast goede verf heb je ook de juiste verfmaterialen nodig. Koop een verfsetje met onder andere een pluisvrije verfroller en kwasten . Zorg altijd dat je meerdere kwasten hebt met diverse formaten, zodat je de juiste kwast kunt gebruiken voor bijvoorbeeld hoeken van de muur. Neem je tussenduur pauze van het verven? Maak je verfkwasten dan goed schoon als je weer begint met verven. Veeg ze eerst af met een doek voordat je ze weglegt. Gebruikte kwasten worden hard als ze opdrogen. Je kunt deze weer soepel en schoon krijgen door de kwasten in warm water met azijn te laten weken. De kwasten kan je het beste op een koele plaats bewaren. Het helpt ook om ze te bewaren in een afgesloten boterhamzakjes of huishoudfolie.<

Voorbereiden van je muren en plafond

Je kunt niet zomaar beginnen met verven. Het is belangrijker dat jij jouw muren en plafond eerst goed voorbereidt. Je maakt eerst de muur grondig schoon met een doek, verfreiniger en water. Je kunt de muur ontvetten met een speciale muurontvetter. Zit er nog loshangende verf of behang op? Verwijder dit dan met een verf- of behangkrabber. Daarna vul je de beschadigingen, gaten en scheurtjes op. Ook is het belangrijk de muur stofvrij te maken. Pas als de muur droog is kan je beginnen met verven.

Twijfel je nog over welke kleur verf je wilt gebruiken? Laat je dan inspireren door woonbladen te lezen, woonprogramma’s te kijken en een woonwinkel te bezoeken. Let ook op dat de kleur past bij jouw huidige woonstijl.

Reacties