Foto: Investeren-nieuw-interieur-4-tips

Investeren in een nieuw interieur: 4 tips

Investeren is een goede manier om geld in te zetten. Het kan betekenen dat je iets koopt dat heel lang meegaat of iets waar je uiteindelijk weer meer geld aan gaat verdienen.

Guido van Loon

De ene investering is de andere niet en elke situatie is uniek. Wil jij geld investeren in een nieuw interieur? Dit zijn 4 tips die je moet kennen voordat je begint.

1. Investeren om terug te verdienen

Je kunt het geld investeren in een nieuw interieur om het weer terug te verdienen. Dat kan op twee manieren:
- Door je huis aantrekkelijker te maken, bijvoorbeeld voor verkoop of door verhuur (denk aan airbnb).
- Door de meubels op te knappen en door te verkopen voor een hoger bedrag. Dan heb je telkens een wisselend interieur.

Op andere manieren, bijvoorbeeld als je de meubels voor jezelf gaat gebruiken, verdien je het geld niet terug. Wil je je geld terug verdienen, dan is het meestal rendabeler om te investeren in aandelen, bijvoorbeeld via Binck Bank. Je verdient je investering dan waarschijnlijk met rente terug. Op Nederlandreview.nl vind je een overzicht van alle investeerders met daarbij actuele reviews van gebruikers.

2. Investeren voor jezelf? Ga voor duurzaam!

Wil je investeren in een interieur voor je eigen gebruik? Dan zul je het geld op zich niet terugverdienen. Maar een investering kan ook betekenen dat je geld inzet om je leven te verbeteren. Doe het in een keer goed en ga voor duurzame items in je interieur. Dat houdt in:
Items die een lange levensduur hebben en van goede kwaliteit zijn.
Items die op een goede en milieuvriendelijke manier gemaakt zijn.
Items die duurzaam in gebruik zijn, bijvoorbeeld energiezuinig.
Bij voorkeur ga je natuurlijk voor spullen, meubels en apparaten die aan alledrie de kenmerken voldoen. Dat is vaak best lastig, want je interieur moet natuurlijk ook naar jouw smaak worden ingericht.

3. Ga voor eenmalige grotere investeringen

Je kunt op twee manieren je interieur inrichten. Je kunt gaan voor goedkope spullen, met de redenering: dan kost het niet teveel. Nadeel is dat je vaak al binnen afzienbare tijd toe bent aan nieuwe spullen. Daardoor moet je dus vaker kleine hoeveelheden geld investeren, die opgeteld toch duur uitpakken. De andere manier van inrichten is het kiezen voor eenmalige grotere investeringen. Daarbij kies je voor een eenmalige grote uitgave om spullen van hoge kwaliteit te kopen. Nadeel is dat het in een keer veel geld kost. Maar een groot voordeel is dat het op de lange termijn een heel stuk goedkoper is omdat je spullen veel langer meegaan.

4. Tijdloos design

Als je een erg uitgesproken smaak hebt, kan dat problemen geven. Zo kan je smaak in de loop van de tijd veranderen. En als je bijvoorbeeld spullen wilt verkopen, is dat vaak lastiger omdat de koper ook dezelfde smaak moet hebben. Het is daarom nuttig om te kijken of je een tijdloos design kunt vinden dat je mooi vindt. Je kunt het interieur opleuken met decoraties in jouw eigen stijl om je huis persoonlijker te maken, maar als de basis neutraal is maakt dat het op lange termijn vaak een stuk gemakkelijker om je spullen (of je huis!) te verkopen.

Het is erg leuk om een nieuw interieur uit te zoeken. Maar het kan ook een flinke investering zijn. Een heel nieuw interieur is meestal niet goedkoop. Zie jij je nieuwe interieur als een investering voor de lange termijn? Dan zul je met deze 4 tips een stuk verder komen met je geld.

Reacties