Foto: 2019/persoonlijke-look-huis.png

Zo geef jij een persoonlijke look aan je huis

Een huis wordt pas een thuis wanneer het een persoonlijk tintje heeft gekregen.

Guido van Loon

Want hoe goed jij ook bent in het inrichten middels specifieke interieurstijlen; zonder die persoonlijke look blijft het koud en vreemd aanvoelen. Het kost je gelukkig niet veel tijd en moeite om een persoonlijke look aan je huis te geven; en we geven je dan ook nog eens een aantal handige tips!

1. Persoonlijke foto’s

Familiefoto’s, een pasgeboren baby, schoolfoto’s of de mooiste momenten uit je leven. Je kunt ze online af laten drukken bij printshop Drukzo, en vervolgens op allerlei manieren aan je muren hangen. Koop bijvoorbeeld allerlei verschillende lijstjes in verschillende formaten en maak een toffe collage. Of wat dacht je van een leuke canvas print, of een aantal andere speciale bedrukkingen?

Extra tip: persoonlijke foto’s geven je huis een persoonlijke look, maar je moet het niet té groots aanpakken. Een paar subtiele persoonlijke foto’s zijn genoeg; teveel foto’s maken het rommelig.

2. Specifieke patronen en kleuren

Ga eens naar de winkel (of kijk eens rond online) en kijk eens welke patronen en kleuren jou het meeste aanspreken. Van die patronen of kleuren waarvan je direct denkt ‘ja, dit is het!’. Ook op die manier kun je jouw persoonlijke smaken en voorkeuren namelijk terug laten komen in je woning. Deze patronen en kleuren kun je terug laten komen in bijvoorbeeld de plaids op de banken, de kussens, je dekbedovertrek en ga zo maar door. Ook zo laat je een stukje persoonlijkheid zien!

3. Werken met een thema

Als je een thema zou moeten kiezen dat jouw karakter, smaak of leven het beste zou omvatten, welk thema zou dit zijn? Heb je een specifiek thema in gedachten, dan kun je zo veel mogelijk binnen dit thema werken voor alle ruimten in de woning. Van de badkamer tot de woonkamer. Het fijne van het werken binnen een thema is het feit dat je echt alle kanten op kunt. Je decoratieve items kunnen binnen dit specifieke thema blijven, maar ook je kleuren en meubelstukken kunnen binnen een thema vallen.

4. Ditjes en datjes

Nu kun je naar de winkel gaan om allerlei leuke decoratieve items aan te schaffen, maar je kunt het ook gewoon lekker persoonlijk houden. Gebruik leuke DIY projecten of souvenirs van interessante reizen als decoratie materiaal bijvoorbeeld. Zo zorg je voor sfeer, een interessante leefomgeving en een persoonlijk tintje.

 

Reacties