Een strak interieur niets voor jou? Probeer deze stijlen eens!

Een strak interieur was een tijdje geleden erg hip, waarbij minimalisme en strakke lijnen de boventoon voerden. Tegenwoordig hoeft het niet zo strak meer.

Guido van Loon 16 Januari 2022

Juist natuurlijke materialen en vormen zijn weer in de mode. Zo kun je natuurlijk bezig blijven wat betreft de indeling van je huis, maar kies vooral lekker een stijl die bij jou past. Weet je niet precies welke stijl dat is? We geven je graag wat suggesties ter inspiratie.

Vintage stijl

Is de moderne interieurtrend echt niet jouw ding, dan kun je natuurlijk ook inspiratie halen uit trends van jaren terug. Als je het echt goed aan wilt pakken, kun je bijvoorbeeld naar interieurs kijken van de jaren vijftig of zestig. Toen zagen de interieurs er heel anders uit en daar kun je aardig wat inspiratie vinden. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een vintage lampenkap voor een elegante uitstraling. Let hierbij wel op dat je de juiste lampfittingen hebt, anders heb je geen plek om de lampenkap te laten shinen. Daarnaast waren toen hele andere kleuren hip in het interieur. Via een platform als Pinterest kun je een hoop ideeën verzamelen, dus ga eens lekker scrollen tussen deze plaatjes.

Landelijke stijl

Ook de landelijke stijl blijft populair, omdat deze een goede combinatie bevat van strakke lijnen met een hoop karakter. Deze stijl is namelijk netjes en klassiek, maar tegelijkertijd heel bewoonbaar. Het doet je denken aan een moderne boerderij, die helemaal opgeknapt en gerenoveerd is. Je ziet hier veel natuurlijke materialen in de meubelen en ook natuurlijke kleuren in het geheel. Zo zorg je voor een rustig en gebalanceerd geheel waar gewoond mag worden.

Bohemien interieur

De bohemien stijl is een aparte en dit is niet voor iedereen geschikt. Het past voornamelijk bij creatieve mensen die energie krijgen van veel kleuren, vormen en materialen door elkaar heen gecombineerd. Doe wat inspiratie op vanuit de zuidelijke Europese landen en Noord-Afrika en probeer dit in je interieur te integreren. Ook kun je bij deze stijl veel planten kwijt en maak in je decoraties gebruik van rijke kleuren en aardse tonen. Het minimalisme staat hier ontzettend ver vanaf, want het mag best wat rommelig en druk ogen. Perfect als je niet van strakke, moderne interieurstijlen houdt!

Reacties