De gang of hal praktisch inrichten

Ben je benieuwd hoe je een gang of hal het beste kunt inrichten? Lees dan snel verder.

Guido van Loon 03 Februari 2020

Welk formaat jouw hal/gang ook heeft – het is altijd een goed idee om het praktisch in te richten. Deze ruimte gebruik je vooral om jassen, schoenen en tassen op te bergen. Maar het moet er daarnaast ook nog sfeervol uitzien. Het is tenslotte de eerste indruk van je woning!

Zorg voor goede verlichting

Vooral tijdens de donkere maanden is goede verlichting geen overbodige luxe. Zorg ervoor dat er een heldere lamp aan het plafond hangt en koop eventueel een klein lampje om op de deur te richten.

Koop een deurmat op maat

Vaak vergeten we hoe belangrijk een goede deurmat is. Het is de ideale manier om je huis mooi schoon te houden. Koop niet zomaar de eerste beste mat in de winkel. Neem juist de tijd om je te verdiepen in alle soorten, materialen en merken. Er zijn veel meer mogelijkheden dan je in eerste instantie denkt! Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende types met allemaal een andere functie. Een schoonloopmat is gemaakt van een stevig en stug materiaal zodat je makkelijk vuil van de schoenen kunt vegen. Je legt deze mat dan ook buiten voor de deur. Droogloopmatten zijn daarentegen geschikt voor binnen. Zo’n droogloopmat in de gang is functioneel, maar ziet er ook stijlvol uit. Entreematten (ook wel deurmatten of inloopmatten) zijn een combinatie van de twee eerder benoemde soorten. Ons advies: laat een mat het liefst op maat maken. Op deze manier sluit het perfect aan bij de ruimte. De op maat gemaakte matten van maatwerkmat.nl zijn allemaal van het merk Forbo Coral. Forbo Coral matten zijn altijd van hoge kwaliteit en gaan dus lang mee!

Creëer slimme opbergruimte

Maak in de gang of hal slim gebruik van de ruimte. Creëer genoeg opbergruimte door middel van een praktische kapstok, compacte kasten en wandplanken. Vergeet ook de ruimte onder de trap niet en kijk of je de hoogte van de muren optimaal gebruikt.

Ga voor sfeervolle muurdecoratie

Accessoires kunnen veel ruimte in beslag nemen. Dat is in de meeste gevallen niet zo handig! Kies daarom liever voor muurdecoratie om de ruimte mee op te fleuren. Dit zorgt meteen voor een gezellige en persoonlijke touch.

Hang een spiegel in de gang of hal

Spiegels zijn ook een vorm van muurdecoratie. Daarnaast weerkaatst het licht, laat het de ruimte groter lijken én kun je vlak voordat je de deur uitgaat nog even je make-up of haar checken.

Reacties