De leukere muurdecoratietrends van dit moment

Het komt geregeld voor, dat muren op je af lijken te komen in woon- en slaapkamers bij mensen thuis.

28 Augustus 2018

Om dit te voorkomen, is het belangrijk om muren van enige decoratie te voorzien. Dit breekt het kale van de muur, maakt een ruimte gezelliger en kan voor een sfeervoller geheel zorgen! In dit artikel bespreken we verschillende trends op het gebied van muurdecoratie. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan het gebruik van een mozaïek van fotolijstjes? Het geeft je wanden een speelse, sfeervolle look!

Gebruik foto’s voor een fraai mozaïek op de muur

Bij het creëren van een fotomozaïek op de muur, heb je verschillende mogelijkheden. Kies je bijvoorbeeld voor verschillende foto’s of knip je een grote foto op in verschillende kleinere delen? Daarbij kun je voor dezelfde, bijvoorbeeld rechthoekige fotolijstjes kiezen, maar ook voor fotolijstjes van verschillende vormen en modellen. Zo kun je een fotomozaïek aan de muur zo speels, of juist strak maken als je zelf wilt. Voornaamste voordeel van een fotomozaïek is dat dit een relatief goedkope en persoonlijke wanddecoratie is. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om natuurfoto’s aan je mozaïek toe te voegen, in plaats van persoonlijke kiekjes.

Maak gebruik van een muursticker op de wand

Vergelijkbaar met een mozaïek is het gebruik van muurstickers. Muurstickers worden in verschillende soorten en formaten aangeboden. Daarbij zou je een eigen foto op een sticker kunnen laten drukken en deze op de wand plakken. Het voordeel van muurstickers is dat deze eenvoudig te vervangen zijn. Ideaal voor in je kinderkamer! Kinderen groeien snel en raken daardoor binnen een korte tijd geïnteresseerd in nieuwe dingen.

Waar je kind eerst interesse heeft in verschillende diersoorten, zullen de dieren al snel plaats moeten maken voor prinsessen, auto’s of bijvoorbeeld voetbal. Door een wand met muurstickers te decoreren, hoef je deze niet voortdurend opnieuw te schilderen.

Voorzie je wand van een botanisch behang

De botanische woonkamer is een trend uit de afgelopen jaren! Bij een botanische woonkamer horen verschillende soorten planten, in combinatie met bijvoorbeeld een fraai botanisch behang. Denk bij botanisch behang aan een behangsoort met de contouren van een bos, losse bomen, enzovoorts. Maak het behang niet te druk, omdat de verschillende planten vaak ook al voor een speelse tint in je interieur zorgen.

Tip: zoek voor het gebruik van botanisch behang naar inspiratie! Op internet vind je tal van foto’s van mensen die hun woonkamer op een botanische wijze hebben ingericht.

Reacties