Foto: 2017-10/muurstickers.jpg

Muursticker: leuk in de babykamer, kinderkamer of andere kamer

Tips om een muursticker te maken voor de babykamer, kinderkamer of andere kamer in huis: met pakkende tekst of mooie afbeelding!

Guido van Loon

Foto boven: PANEL-IT.

Met een muursticker geef je iedere kamer een totaal andere uitstraling. Of het nu de woonkamer is, de keuken, de kinderkamer of de slaapkamer: muurstickers zijn erg geschikt om een ruimte op een snelle en eenvoudige wijze te decoreren. Geen potten met verf, geen rollen behang: binnen enkele minuten heeft de ruimte een compleet andere look. Voordeel van deze methode is ook dat een muursticker weer makkelijk te verwijderen is, zodat je altijd van stijl kunt wisselen wanneer jij dat wilt. De meeste stickers worden namelijk vervaardigd met een semipermanente lijmlaag. Dit wil zeggen dat de sticker zeker de eerste twee jaar zonder het achterlaten van lijm van de meeste oppervlakken te verwijderen is. Gaat het wat moeilijker omdat bijvoorbeeld het oppervlak waarop geplakt is erg glad is, verwarm de sticker dan met een föhn.

Muurstickers komen in alle soorten en maten: maak van een kinderkamer een complete jungle of breng een inspirerende tekst aan op de muur in de woonkamer. Je kunt het zo gek of zo subtiel maken als je zelf wilt. We hebben een aantal creatieve ideeën voor je op een rij gezet, waar jij weer inspiratie uit op kunt doen.

Muursticker in de babykamer of kinderkamer

Met muurstickers geef je een baby- of kinderkamer eenvoudig een spectaculaire uitstraling. Binnen enkele minuten is de kinderkamer een stoere jongenskamer of een knusse meisjeskamer geworden. Erg handig wanneer er een nieuwe kleine onderweg is: de baby- of kinderkamer kun je in neutrale kleuren houden en met muurstickers breng je de knallende details aan. Zo is de kinderkamer altijd klaar voor een nieuw gezinslid en kun je de kamer eenvoudig mee laten groeien met je kind.

Muursticker kinderkamer van Wallums.

Muursticker in de woonkamer

De woonkamer is bij uitstek geschikt om een eyecatcher in aan te brengen. De plek op de muur boven de bank is vaak een prima plek om een schildering of muursticker aan te brengen. Met een tekst kun je een persoonlijk tintje aanbrengen in je woonkamer. Of kies je toch liever voor een heus kunstwerk? Geen lijsten meer aan de wand, geen schroeven meer in de muur. Met een muursticker geef je in een handomdraai een creatieve draai aan je inrichting.

Muursticker woonkamer van Dewiha-art.

Muursticker in de slaapkamer

Ook in de slaapkamer kun je aan de slag met muurstickers. In de slaapkamer hoeft zo'n detail niet té opvallend te zijn: creëer de juiste (ontspannen) sfeer met een mooie tekst of een simpele afbeelding. 

Muursticker slaapkamer van Panel It.

 

Muursticker in de keuken

In de keuken kan het allemaal iets losser. Decoreer met een knipoog: ga voor een lekker recept op de muur of breek het strakke uiterlijk van je keuken met een aantal opvallende silhouetten van keukenapparatuur. Leef je uit!

Muursticker keuken via City Home Constructions.

Ben je niet op zoek naar muurstickers maar wil je juist posters drukken? Kijk dan eens bij Flyerzone.

 

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties
Guido

mooi hoor

7 jaar geleden
Muurstickerboet

Wat leuk dat jullie een aantal van onze muurstickers voor de slaapkamer laten zien! www.muurstickerboetiek.nl

10 jaar geleden
muurmode

Neem eens een kijkje op www.muurstickerspecialist.nl of www.muurmode.nl waar je een aantal van de bovenstaande muurstickers, maar ook nog veel meer bijzondere ontwerpen kunt vinden.

10 jaar geleden