6 Woondecoratie ideeën voor beperkte budgetten

Kan je een huis mooi inrichten zonder een gigantisch budget? Hieronder vind je 6 tips om je op weg te helpen.

Guido van Loon 23 September 2021

1. Kijk wat je al in huis hebt

De goedkoopste optie, volledig gratis zelfs! Kijk rond in je huis naar spullen die je nu al mooi vindt en die mooi zouden staan als eyecatcher op een boekenplank, kast of die gebruikt kunnen worden als focuspunt. Groepeer ook kleine snuisterijen die je misschien al liggen hebt, en stal ze uit.

Er zijn tal van manieren om spullen die je al in huis hebt te gebruiken om je huis opnieuw in te richten, en het is volledig gratis!

2. Netjes georganiseerde wandplanken en kasten

Netjes georganiseerde wandplanken en kasten zijn altijd esthetischer dan rommelige. Probeer je boeken op kleur te ordenen in plaats van ze willekeurig in je boekenkast te gooien.

Ook je wandkast kan je verfraaien door op kleur te ordenen. Het coördineren van de kleuren van je bezittingen is een geweldige manier om niet alleen je huis te organiseren, maar ook een mooi ogend visueel effect toe te voegen.

Terug een interieur look die helemaal gratis is!

3. Kies voor een minimalistische look

Een grote budget bespaarder is om te kiezen voor een stijl die geen massa's spullen vereist.

Een minimalistische look werkt rommel weg en richt zich op een paar belangrijke focuspunten in jouw interieur. Het is een geweldige manier om een nette, mooie interieurstijl in jouw huis te introduceren zonder een spaarvarken te hoeven breken.

Deze methode maakt het ook mogelijk om slim om te gaan met jouw budget en het te besteden aan slechts enkele mooi interieurstukken. Want aan andere interieur items is er met een minimalistische stijl geen behoefte.

4. Herschik de meubels

Soms zijn we zo gewend aan de indeling van onze meubels, dag in dag uit, dat we ons niet realiseren dat er misschien een beter alternatief is.

Probeer eens een paar foto's van je ruimte te maken op je telefoon. Zo kunt u de kamer in een nieuw licht bekijken.

Je hoeft niet elk meubelstuk te verplaatsen (hoewel dit ook geweldig zou kunnen zijn!), een paar aanpassingen aan je meubelopstelling kunnen alles zijn wat je nodig hebt om weer van je een ruimte te gaan houden.

5. Ga budgetvriendelijk shoppen

Rommelmarkten, kringloopwinkels en andere tweedehands winkels zijn top om kwalitatief en goedkoop interieur op de kop te tikken. Bovendien is het een goede zaak voor het milieu én je portemonnee.

Andere budgetvriendelijke opties zijn de lage prijs supermarkten, die vaak ook interieurartikelen en andere huishoudspullen aan stuntprijzen verkopen. Tijdens het schrijven van dit artikel staat er in de Aldi folder volgende week: een opvouwbare kledingkast voor slechts €12,99 en rolgordijntjes voor €7,99 in de folder. Wekelijks staan er dan ook (spot)goedkope nieuwe aanbiedingen in de verschillende reclamefolders. Voor vele lage prijs supermarkten zijn aanbiedingen dan ook dé manier om klanten te lokken naar hun supermarkt. Maak er dus gebruik van!

6. Een likje verf doet vaak wonderen

Verven is een van de makkelijkste - en goedkoopste - manieren om een kamer te veranderen. Een nieuwe laagje verf blaast meteen nieuw leven in de ruimte. De kans is groot dat je wel een paar restjes verf op voorraad hebt.

Je hoeft trouwens niet heel de kamer opnieuw te verven, alleen de sierlijsten opnieuw verven kan al een grote impact hebben.

Conclusie
Zo zie je maar dat je niet duizenden euro’s hoeft uit te geven om jouw interieur fris te houden. Met een beetje creativiteit en vindingrijkheid kom je een flink stuk verder!

Reacties