Foto: 2022/Budgetvriendelijk-je-keuken-organiseren.jpg

Budgetvriendelijk je keuken organiseren

Het maakt niet uit hoe groot je keuken is, georganiseerd blijven kan een uitdaging zijn.

Guido van Loon

Of je nu door kleine kasten, smalle lades of een algeheel gebrek aan opbergruimte gaat, er is veel waar je mee te maken krijgt als je je keuken netjes wilt houden en er tegelijkertijd voor wilt zorgen dat alles wat je nodig hebt nog steeds toegankelijk is.

Met kleine apparaten, etenswaren en voorraadartikelen, keukengerei, serviezen, kookgerei en glaswerk is er zoveel om je keukenkast inrichting te veranderen. Om nog maar te zwijgen, het kan moeilijk zijn om erachter te komen hoe dingen zoals plastic deksels van voedselcontainers moeten worden bewaard (niemand houdt ervan de kast te openen voor een plastic lawine).

Keuken reorganiseren

Snijplanken, bakplaten, pannen en meer. En elke keuken heeft zijn eigenaardigheden, dus daar moet je ook rekening mee houden. Als je geen tijd hebt voor een complete make-over, zijn deze oplossingen slimme manieren om te maximaliseren, zelfs met weinig ruimte.

Dankzij deze geniale producten kun je ervoor zorgen dat de items die je nodig hebt altijd zijn waar ze horen te zijn en gemakkelijk binnen handbereik. En het beste deel? Veel ervan zijn niet alleen handig, ze zijn ook nog eens stijlvol en budgetvriendelijk, dus je kunt jouw hele ruimte reorganiseren zonder dat je je zorgen hoeft te maken.

Je kent waarschijnlijk al de plastic opbergbakjes, maar er is veel meer.

In zones opdelen

Door je keuken in zones op te delen, kun je gemakkelijk alles vinden wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt. Met andere woorden, de opstelling van je fornuis, koelkast en spoelbak bepaalt waar de zones moeten komen.
Als je een uitzonderlijk kleine keuken hebt, moet je creatief zijn. Stel minizones in en weet dat je flexibel kunt zijn, afhankelijk van de activiteiten die in de keuken plaatsvinden. De aanrechtruimte die je hebt ingesteld als jouw voorbereidingszone voor het hakken van groenten, kan bijvoorbeeld ook fungeren als jouw reinigingszone voor het drogen van gerechten.|

Koelkast Lade Organizer

Win een beetje schapruimte terug met deze lades die je gemakkelijk aan elke koelkast kunt bevestigen. Het heldere ontwerp zorgt ervoor dat je altijd weet wat erin zit als je er andere items op legt.

Afvalscheidingsbak

Heb je geen ruimte voor zowel een prullenbak als een prullenbak? Overweeg een scheidingsbak die beide bevat, maar dezelfde hoeveelheid vloeroppervlak in beslag neemt als één.

Bananenhaak

Als je huis altijd vol staat met bananen, overweeg dan om wat aanrechtruimte vrij te maken met een bananenhaak. Ze kunnen zelfs worden opgeklapt, zodat ze verborgen zijn wanneer ze niet worden gebruikt.

Kruidenrek

Je keuken hoeft niet saai te zijn. Verbeter de algehele charme van jouw keuken met een eenvoudige opberger die zowel functioneel als stijlvol is, namelijk het kruidenrek.

Pantryrek

Weinig opbergruimte in de voorraadkast? Voeg wat meer ruimte toe met een pantryrek voor over de deur. Vul het met ingeblikte goederen tot kruiden.

Servethouder van acryl

Het maakt niet uit hoe je ze stapelt, een malafide stapel servetten wordt altijd rommelig. De oplossing? Een strakke houder, zoals éé van acryl, perfect voor het opbergen van decoratieve cocktailservetten.

Kookgerei-organizer

Houd bakplaten, potten (en deksels), pannen en ander kookgerei onder controle met een uitbreidbare organizer - je kunt zelfs extra draden bestellen om het aan je keuken aan te passen.

Reacties