Profielfoto van Topjaloezieen.nl
Topjaloezieen.nl
Eenspan 8A, 3897 AL Zeewolde
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Horren: alles wat je moet weten

Frisse lucht is erg belangrijk voor uw gezondheid. Met horren kunt u uw huis ventileren zonder dat u last hebt van naar binnen vliegende insecten.


Waarom kiezen voor horren in huis?
Er zitten vele voordelen verbonden aan het kiezen voor horren in huis. Allereerst helpen horren met het buiten houden van insecten, waardoor het huis gezonder en comfortabeler is. Ten tweede kunnen horren buitenlucht toelaten, waardoor het huis minder stoffig en muf ruikt. Ook helpt het installeren van horen om energiekosten te verminderen door het toelaten van frisse lucht terwijl de warmte wordt buitengesloten. Tot slot helpt het gebruik van horren om de privacy te waarborgen.

Soorten horren
Er zijn veel verschillende soorten horren beschikbaar. De meest voorkomende soorten zijn vaste horren en rolluiken, waarbij de eerste meer permanent en de andere meer mobiel is. Ieder type hor biedt verschillende voordelen, zodat u de beste soort kunt kiezen die bij uw behoefte past.

Plisséhordeur
De plisséhordeur neemt het minste ruimte in. Het gaas vouwt zich namelijk op tot een klein pakket in het kozijn. De plisséhordeur is ideaal voor dagelijks gebruik. Met één hand zet u hem gemakkelijk op elke gewenste stand.

Rolhor

Een rolhor trek je voor je raam van boven naar beneden. Zoals de naam verklapt, rolt het gaas bij een rolhor zich op in een cassette. Vangt uw raam veel wind? Dan kunt u het beste kiezen voor een hor met geleiders. Onze rolhorren zijn zowel geschikt voor draai-kiepramen als voor naar buiten draaiende ramen.

Welk soort hor past bij uw interieur?
Wanneer u een modern interieur heeft, zijn rolluiken een goede optie. Rolluiken hebben een strak en modern uiterlijk. Voor een landelijk interieur zijn vaste horren of horizontale jaloezieën een goede optie, omdat ze een landelijke en rustieke look hebben. Plisséhorren passen bij een klassiek interieur.

Horren op maat
Of u nu op zoek bent naar een hor voor uw wc-raam, voor uw zolderraam of een grote hor, om ervoor te zorgen dat horren perfect bij uw interieur passen, kunt u ervoor kiezen om ze op maat te laten maken. Het enige wat u hoeft te doen, is doorgeven welke afmetingen uw raam of deur heeft. Daarbij kunt u gebruik maken van de meetinstructies op de website. Heeft u hulp nodig? Dan kunt u natuurlijk ook gebruik maken van onze (gratis) inmeetservice.