Profielfoto van Topjaloezieen.nl
Topjaloezieen.nl
Eenspan 8A, 3897 AL Zeewolde
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Dit zijn de voordelen van verduisterende gordijnen

Zonlicht met mate: Het voorjaar begint! Wat zijn we allemaal weer blij als het zonnetje weer lekker gaat schijnen

Het voorjaar begint! Wat zijn we allemaal weer blij als het zonnetje weer lekker gaat schijnen. De dagen worden weer langer en het zonlicht schijnt door de ruiten. Heerlijk!

Soms is dat echter ook het moment dat we er achter komen dat er iets teveel zonlicht naar binnen schijnt. Niets mis met wat extra daglicht, maar als je wil slapen of probeert op je computerscherm te kijken kan het best weleens onhandig zijn. Gelukkig kun je daar eenvoudig iets aan doen met verduisterende rolgordijnen of plisségordijnen.

 

Zonlicht met mate

Overdag is het heerlijk als er veel licht naar binnen schijnt. Is het licht te fel? Dan zijn plisségordijnen een aanrader. Semi-transparante plisségordijnen breken het zonlicht en zorgen voor een sfeervol licht, dat niet te fel is. Je zit dus niet direct in het donker. Door de plisségordijnen verder open of dicht te schuiven bepaal jij zelf hoeveel licht er binnenkomt.

TIP: Zeker bij een erker of serre kan het prettig zijn om het vele zonlicht iets te breken. Plisségordijnen zijn dan de perfecte oplossing.

Echt donker

In de slaapkamer kan teveel licht enorm storend zijn. Naarmate het voorjaar verstrijkt en we richting de zomer gaan, worden de dagen langer: ’s Ochtends vroeg licht en ’s avonds laat donker. Dat heeft zo zijn voordelen, maar niet als je hoopt op een goede nachtrust. Verduisterende rolgordijnen en plisségordijnen zijn je redder in nood.

Met een verduisterend rolgordijn of plisségordijn kun je een kamer tot wel 90 procent verduisteren. Je houdt daarmee dus zonlicht buiten, maar ook het licht van lantaarnpalen of de buitenverlichting van de buren. Ideaal!

 

Een verschil van dag en nacht

Natuurlijk wil je in het voorjaar en de zomer genieten van de zon. Het liefst zoveel en zo lang mogelijk. Maar gordijnen die letterlijk voor een verschil tussen dag en nacht kunnen zorgen helpen je van de zon te genieten wanneer het jou uitkomt. ’s Ochtends wat langer uitslapen of overdag een middagslaapje doen? Check de verduisterende gordijnen in onze collectie en je slaapt binnenkort als een roosje.

TIP: Verduisterende rolgordijnen of plisségordijn zijn ook heel geschikt voor de babykamer. Je kunt de kamer dan ook bij slaapjes overdag goed donker maken.