Welke raamdecoratie is geschikt voor een draai-kiepraam?

Draai-kiepramen draaien naar binnen open. De raamdecoratie mag het openen van het raam dus niet belemmeren. Gelukkig zijn hiervoor meerdere raamdecoratie.

Draai-kiepramen zie je tegenwoordig steeds vaker. Nieuwbouwhuizen hebben ze standaard. De ramen draaien naar binnen open. Veel mensen vragen zich daarom af welke raamdecoratie geschikt is voor dit raamtype. De raamdecoratie mag het openen van het raam namelijk niet belemmeren. Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden voor raamdecoratie bij een draai-kiepraam.

Het is belangrijk dat de raamdecoratie op het raam wordt gemonteerd, zodat je het raam gemakkelijk kunt openen. Je kunt daarbij kiezen uit verschillende opties: Perfect Click, Perfect Tape en montage met klemsteunen of zijgeleiding.

Perfect Click

 Bij Perfect Click zit het raamdecoratie product in een vierkaderig frame. Dat frame klem je tussen de glaslatten. Groot voordeel is dat je geen schroeven hoeft te gebruiken en dat het systeem nauwelijks zichtbaar is. Perfect Click is mogelijk in combinatie met:

 • Aluminium jaloezieën 16 mm en 25 mm
 • Duette® 25 mm
 • Plisségordijnen 20 mm
 • Rolgordijnen

     

Perfect Tape

Bij Perfect Tape wordt het raamdecoratie product op het raam of glas geplakt. Ook bij deze variant hoef je dus niet te boren en schroeven. Dit systeem is ook nauwelijks zichtbaar. Perfect Tape is mogelijk bij:

 • Plisségordijnen 20 mm
 • Duette® 25 mm en 32 mm

Montage met klemsteunen en zijgeleiding

Perfect Fit (de verzamelnaam voor Perfect Click en Perfect Tape) is niet voor alle producten of productuitvoeringen mogelijk. Je kunt daarom ook kiezen voor montage met klemsteunen en zijgeleiding. Het raamdecoratie product klappert niet en hangt netjes recht als het raam in de kiepstand staat. Montage met klemsteunen of zijgeleiding is mogelijk bij:

 • Aluminium jaloezieën
 • Duette®
 • Plisségordijnen
 • Rolgordijnen
 • Vouwgordijnen

Montage op de dag

Open je het raam alleen op de kiepstand en komt het raam in de kiepstand niet voorbij de muur? Dan kun je ook kiezen voor montage op de dag. Bij montage op de dag wordt de raamdecoratie voor het kozijn geplaatst, dus op de muur of het plafond. Op deze manier ontstaat er voldoende ruimte tussen het raam en de raamdecoratie om het raam te openen in de kiepstand. Meet van te voren goed of dit bij jouw raam in de kiepstand ook het geval is. Alle producten kunnen desgewenst op de dag gemonteerd worden.

       

Shutters met in de dag montage

In sommige gevallen is er bij montage in de dag ook voldoende ruime om het draai-kiepraam in kiepstand te openen. Dit is de meest gekozen optie bij de stijlvolle shutters. Controleer daarbij wel goed hoe ver het raam in de kiepstand naar voren komt en houd rekening met met de raamklink. Om het raam in de draaistand te openen, kun je de shutters openklappen en het raam openen.

Advies op maat

We hopen dat je geïnspireerd bent door alle mogelijkheden voor raamdecoratie bij een draai-kiepraam! We kunnen ons voorstellen dat je het lastig vindt om een keuze te maken. Ieder raam is tenslotte anders. Wil je een advies op maat? Bezoek dan een van onze verkooppunten. Zij kunnen je informeren over de mogelijkheden voor jouw draai-kiepraam.